Με μία εξαγορά 2,4 δισ. δολαρίων η SAP αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο του cloud

Με μία εξαγορά 2,4 δισ. δολαρίων η SAP αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο του cloud
Photo:

Η απόκτηση της εταιρείας λογισμικού Callidus αναμένεται να καταστήσει τη SAP ηγέτη της αγοράς λογισμικού front-office.

Η SAP, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Callidus σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των εσόδων από την πλατφόρμα cloud της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bill McDermott, είπε ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση όλων των εταιρικών λειτουργιών για να τονωθεί το περιθώριο κέρδους.

Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται στη μέση μιας στρατηγικής μετάβασης, με στόχο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της πλατφόρμας cloud S/4 ΗΑΝΑ, η οποία έχει πλέον 7.900 πελάτες, και να απομακρύνει τους πελάτες από λογισμικό που πωλείται και εγκαθίσταται σε γραφεία και εργοστάσια.

Η μετάβαση αυτή έχει πιέσει τα περιθώρια κέρδους επειδή το επιχειρηματικό μοντέλο του cloud βασίζεται σε συνδρομές, οι οποίες απαιτούν περισσότερο χρόνο για να αποδώσουν σε αντίθεση με τις πληρωμές για την αγορά λογισμικού, που τροφοδοτούσαν την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας για δεκαετίες.

Όπως δήλωσε ο McDermott στο Reuters, η στρατηγική αποδίδει και η SAP σταθεροποίησε τα περιθώρια κέρδους της στο τέταρτο τρίμηνο, στο 35,2%.

Η εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού πωλήσεων Callidus, σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τρίτη, θα βοηθήσει τη SAP να αναδειχθεί σε ηγέτη της αγοράς στο λεγόμενο λογισμικό front-office που χρησιμοποιείται στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

Εν τω μεταξύ, ο McDermott ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η SuccessFactors, η εφαρμογή ανθρωπίνων πόρων που εξαγοράστηκε από τη SAP το 2011 για 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μεταφερθεί ολοκληρωτικά στο cloud φέτος.

Ο McDermott είπε ότι η εξαγορά της Callidus δεν θα φέρει κάποια αλλαγή στα έσοδα της εταιρείας κι ότι η πραγματική της αξία έγκειται στην ηγετική της θέση στην αγορά και στην καινοτομία.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ο McDermott εξάσκησε την «εταιρική-διπλωματική» του πλευρά, καθώς συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron στο Παρίσι και τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.