Με ποιον τρόπο τα Starbucks θέλουν να κατακτήσουν την Κίνα

Με ποιον τρόπο τα Starbucks θέλουν να κατακτήσουν την Κίνα

H αμερικανική αλυσίδα καφέ έχει στόχο να φέρει την Κίνα στην κορυφή των πωλήσεων.

Η Starbucks επενδύει πολλά στην Κίνα. Μάλιστα, ο CEO της εταιρείας Howard Schultz σημείωσε στους υπαλλήλους της σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση στο Σενγκντού, ότι μια μέρα η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερή της αγορά. Στην πορεία ο Schultz ανακοίνωσε μια σειρά κινήσεων που έχει προγραμματίσει να προβεί, εκ των οποίων η μια αφορά τις γενναιόδωρες επιδοτήσεις στέγασης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της χώρας, ο ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα, καθώς τον περασμένο μήνα η Starbucks αποφάσισε να ανοίξει ηλεκτρονικό κατάστημα στον κινέζικο κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Starbucks διατηρεί περίπου 2.000 καταστήματα στην Κίνα και πρόκειται να αυξήσει το εργατικό δυναμικό κατά 3.400 άτομα έως το 2019.

«Η Κίνα αποτελεί την πιο σημαντική και συναρπαστική ευκαιρία», δήλωσε ο Schultz, ενώ προσέθεσε ότι «θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας».

«Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να οικοδομήσουμε μια μεγάλη επιχείρηση, για την οποία εσείς και οι γονείς σας θα είστε περήφανοι στο μέλλον. Το ίδιο κι εγώ», συνέχισε ο Schultz. Ο ίδιος ακόμη τόνισε ότι η Starbucks θα παρέχει στους υπαλλήλους της μηνιαίο επίδομα στέγασης, καθώς και μια εκπαιδευτική άδεια ενός έτους για όσους εργάζονται στην εταιρεία πάνω από δέκα χρόνια.

Στις ΗΠΑ, η Starbucks έχει λάβει παρόμοια μέτρα για τους υπαλλήλους της, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να σπουδάσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους καλύπτοντας ένα μέρος από τα δίδακτρα των πανεπιστημίων.