Πώς μπορείτε να γίνετε επιχειρηματικό “είδωλο”

Πώς μπορείτε να γίνετε επιχειρηματικό “είδωλο”

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. 

Όταν φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο την επιχειρηματική σας καριέρα, οι γύρω σας σίγουρα θα σας ζητούν χάρες. Πολλοί μπορεί να σας ζητήσουν να «βγάλετε λόγο» σε μια εκδήλωση ή να γίνετε ο μέντοράς τους. Εάν υπάρξουν και κάποιοι που θα πληρώσουν για να σας συμβουλευτούν ακόμη καλύτερα!

Για να γίνετε όμως ένα επιχειρηματικό “είδωλο:, θα πρέπει πρώτα να παρέχετε τις «υπηρεσίες» σας δωρεάν. Σίγουρα οι περισσότεροι θα σκέφτεστε μέχρι πότε θα πρέπει να διαθέτετε τις συμβουλές σας χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε συμβουλές για να σας βοηθήσουν να πάρετε αυτήν την απόφαση:

Δοκιμάστε κάτι καινούργιο

Εάν εισάγετε ένα νέο προϊόν ή μια υπηρεσία στην αγορά, μπορείτε να το διαθέσετε δωρεάν για ένα μικρό χρονικό διάστημα ή σε ορισμένα άτομα. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε συμβουλές για κάποια λάθη που ίσως να έχετε κάνει στο προϊόν σας ή στον τρόπο διαφήμισής του.

Κάντε μια δίκαιη ανταλλαγή

Οι άνθρωποι που θέλουν να λάβουν συμβουλές από εσάς, ίσως να έχουν και οι ίδιοι σημαντικές εμπειρίες να μοιραστούν μαζί σας. Μπορεί οι ίδιοι να είναι ειδικοί στο μάρκετινγκ, ή τον οικονομικό σχεδιασμο, ή στις δημόσιες σχέσεις. Συνεπώς παρέχοντας λίγο δωρεάν χρόνο σε ανθρώπους που σας χρειάζονται, ίσως να οφειλήσει και εσάς.

Κάντε δημόσιες σχέσεις

Όταν σας ζητηθεί να κάνετε κάτι δωρεάν, ρωτήστε τον εαυτό σας εάν οι άνθρωποι που θα συναντήσετε θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε κοντά στους στόχους σας. Πώς: Μπορεί οι ίδιοι να σας φέρουν σε επαφή με άτομα που σας ενδιαφέρουν ή να σας καλέσουν σε κάποια εκδήλωση όπου θα παρευρεθούν σημαντικές, για εσάς, προσωπικότητες.

Ασχοληθείτε με κάτι που σας ενδιαφέρει πραγματικά

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να παρέχουν κάτι δωρεάν στους πελάτες τους, όπως μια συμβουλευτική υπηρεσία σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Δυστυχώς, όμως, πολλοί άνθρωποι δεν εκτιμούν την αξία του δωρεάν προϊόντος. Και για το λόγο αυτό πρέπει να είστε ξεκάθαροι με το τί θα παρέχετε και πόσο χρόνο θα διατίθεται δωρεάν.