Μεγάλη πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της Goldman Sachs στο δεύτερο τρίμηνο

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν τα κέρδη της Goldman Sachs στο δεύτερο τρίμηνο
Photo:

Οι αδύναμες συναλλαγές ομολόγων και τα αυξημένα νομικά έξοδα οδήγησαν στην υποχώρηση των κερδών κατά ένα δισεκατομμύριο σε σχέση με το 2014. 

Μεγάλη υποχώρηση στο μισό σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατέγραψαν τα κέρδη της Goldman Sachs, κατά το δεύτερο οικονομικό εξάμηνο του 2015. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η τράπεζα σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,05 εκατ. δολαρίων (1,98 δολάρια ανά μετοχή). Το αντίστοιχο διάστημα του 2014 τα κέρδη της βρίσκονταν στο ύψος των 2,04 δισ. δολαρίων (4,10 δολάρια ανά μετοχή).

Σύμφωνα με την ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας, η πτώση αυτή αποδίδεται στις χαμηλές συναλλαγές ομολόγων και στην αύξηση των εξόδων που αφορούν θέματα νομικής προστασίας, με τα τελευταία να ανέρχονται στα 1,45 δισ. δολάρια. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται κατασχέσεις κατοικιών καθώς και άλλα θέματα που προέκυψαν με τις ρυθμιστικές αρχές. Το 2014 το αντίστοιχο ποσό περιοριζόταν στα 284 εκατ. δολάρια μόλις.

Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλανκφέιν, η αβεβαιότητα επηρέασε τους επενδυτές. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε «πολλές από τις επιχειρήσεις μας συνέχισαν να επωφελούνται από την εν γένει βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και την υγιή δραστηριότητα των πελατών».