Μεγάλο deal EasyJet-Thomas Cook για τις χρονοθυρίδες αεροδρομίων σε Γκάτγουικ και Μπρίστολ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μεγάλο deal έγινε έναντι 46 εκατ. δολαρίων. Πώς ωφελείται η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Οι «ανταγωνιστές» που κατάφερε να εκτοπίσει.

H χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία EasyJet αγόρασε τις χρονοθυρίδες (χρόνοι) απογείωσης-προσγείωσης που διαθέτει ο όμιλος (slots) της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas Cook, στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, που ήταν μία από της κύριες βάσεις της μαζί με το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και στο αεροδρόμιο Μπρίστολ, με τίμημα 36 εκατ. στερλίνες (46,13 εκατ. δολάρια). Όπως μεταδίδει το Reuters, η EasyJet απέκτησε 12 καλοκαιρινά ζεύγη slots και 8 χειμερινά ζεύγη στο Γκάτγουικ, καθώς και έξι καλοκαιρινά ζεύγη και ένα χειμερινό στο αεροδρόμιο Bristol.

Οι χρονοθυρίδες αεροδρομίων επιτρέπουν σε μια αεροπορική εταιρεία να προγραμματίσει μια προσγείωση ή αναχώρηση σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο – αυτό σημαίνει ότι η αγορά των παλαιών από την ThomasJack της EasyJet θα της επιτρέψει να προγραμματίσει περισσότερες πτήσεις. Η EasyJet «χτύπησε» τον ανταγωνισμό από τις BA, Whiz Air και Virgin για τo  αεροδρόμιο Γκάτγουικ, καθώς και οι τρεις είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να πάρουν μερίδο από τα απομεινάρια της Thomas Cook.