Το μεγάλο «πρόβλημα» ενός δισεκατομμυριούχου

Το μεγάλο «πρόβλημα» ενός δισεκατομμυριούχου

Ο «πολύς» Έλον Μασκ αντιμετωπίζει κάτι που πολλοί θεωρούν «ευλογία».

της Λόρα Λορεντσέτι

Η τέχνη των πολλαπλών εργασιών δεν είναι εύκολη, ακόμα και αν είστε ο Έλον Μασκ. Ο 42χρονος διευθύνων σύμβουλος της Tesla Motors θα παραμείνει στην εργασία του για τουλάχιστον τέσσερα με πέντε χρόνια ακόμα, είπε στους μετόχους της εταιρείας σε μια παρουσίαση την Τρίτη.

«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι διευθύνων σύμβουλος σε δύο εταιρείες,» δήλωσε ο Μασκ. «Θα ήθελα να μείνω τέσσερα ή πέντε χρόνια, και μετά θα δούμε».

Ο Μασκ, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος τόσο της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων όσο και της SpaceX, θα επανεκτιμήσει το ρόλο του μετά από αυτό το διάστημα. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της εταιρείας στο Palo Alto της Καλιφόρνια, είπε ότι είναι προσηλωμένος στην επίβλεψη της παραγωγής των αυτοκινήτων τρίτης γενιάς, η οποία έχει προσδιοριστεί για το τέλος του 2016.

Εκτός από διευθύνων σύμβουλος στις δύο εταιρείες, ο Μασκ είναι πρόεδρος της SolarCity, του προμηθευτή και εγκαταστάτη ηλιακών πάνελ που διοικείται από τα ξαδέρφια του, τον Πίτερ και Λίντον Ράιβ.

Ο Μασκ ανέφερε επίσης στους επενδυτές ότι η Tesla δε θα αποφασίσει για την τελική τοποθεσία του «υπέρ-εργοστασίου» παραγωγής μπαταριών μέχρι το τέλος του έτους. Η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής μπαταριών θα κοστίσει έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια και θα απασχολεί περίπου 6.500 άτομα, ανέφερε η Tesla.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα προετοιμάζει τις μονάδες παραγωγής της σε τρία κράτη για την παραγωγή των χαμηλότερου κόστους μπαταριών ιόντων-λιθίου που θα τροφοδοτούν τα αυτοκίνητά της και, κάποια στιγμή, τα σπίτια.

Τα εργοστασιακά σχέδια είναι «αρκετά προχωρημένα» και ο Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει με τις πολλαπλές τοποθεσίες των εργοστασίων της «μέχρι τη δημιουργία μιας βάσης» πριν από την τελική απόφαση.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Έλον Μασκ σας πάει απευθείας στο διάστημα

Η ιδιοφυΐα των Έλον Μασκ και Στιβ Τζομπς

Δείτε το 3D εργαστήριο του Έλον Μασκ