Megxit: Ανατροπή στα δεδομένα για Χάρι και Μέγκαν για το πού θα ζήσουν

Megxit: Ανατροπή στα δεδομένα για Χάρι και Μέγκαν για το πού θα ζήσουν
epa08116512 (FILE) - Britain's Prince Harry, Duke of Sussex (L) and Meghan, Duchess of Sussex greet the crowd outside the Town Hall in Birkenhead, Britain, 14 January 2019 (reissued 10 January 2020). Britain's Prince Harry and his wife Meghan have announced in a statement on 08 January that they will step back as 'senior' royal family members and work to become financially independent. EPA/NIGEL RODDIS *** Local Caption *** 54895690 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά την ανακοίνωση της Ελισάβετ, διέρρευσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι γι΄αυτούς πιο μακρινό απ΄αυτό που υποθέταμε.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον μπαμπά Κάρολο και τον αδερφό Ουίλιαμ, ο Χάρι ένιωθε ανακούφιση, καθώς είχε καταφέρει την απεμπλοκή χωρίς να διαλύσει εντελώς κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την οικογένεια του. Παράλληλα, φαινόταν να μπαίνουμε σε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία αυτός, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα ήταν κάτι σαν την Περσεφόνη. Θα περνούσαν το μισό χρόνο την «ανθοφόρα γη» της Αμερικής και τον άλλο μισό στον «βρετανικό Άδη» τους, όπου θα δέχονταν διαρκείς οχλήσεις από τα μίντια.

Μετά την ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ για το status quo του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ το βράδυ του Σαββάτου, υπήρξε μια διαρροή στο αμερικάνικο People, που άλλαζε τα δεδομένα σε έναν σημαντικό βαθμό.

Με εξαίρεση το προσεχές διάστημα κατά το οποίο είναι προγραμματισμένα πριν την παραίτηση κάποια ραντεβού, ο Χάρι, η Μέγκαν και το παιδί τους δεν θα μοιράσουν το χρόνο τους σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρεια Αμερική, ούτε για το μεταβατικό στάδιο. Η πηγή του People αναφέρει πως το ζεύγος θα ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και θα κάνει τακτά ολιγοήμερα ταξίδια στη Βρετανία για να περάσουν χρόνο με την οικογένεια, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση.

Υποχρεώσεις θα έχουν μόνο στις ΗΠΑ όπου θα ξεκινήσουν το στήσιμο της νέας τους ζωής και σε επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς πλέον δεν θα έχουν λαμβάνειν ούτε λίρα από τα βασιλικά κονδύλια. Μόνο τη συμπαράσταση των βασιλικών μελών, κι αυτή, κατά πως φαίνεται, με τυπικό τρόπο και με φειδώ.

Μένει επομένως να ανακοινώσουν ο Χάρι και η Μέγκαν ποια θα είναι η πόλη εγκατάστασης τους, με το Βανκούβερ, το Τορόντο και το Λος Άντζελες να είναι τα τρία σενάρια.

Όπως έγινε γνωστό, και μέσα από τη γραπτή ανακοίνωση της Ελισάβετ που ανέβηκε στον λογαριασμό των Σάσεξ στο Instagram, η αυτού Μεγαλειότητά της εξακολουθεί να τους θεωρεί αγαπημένα μέλη της οικογένειας, τους ευχαριστεί για όσα έκαναν για τη χώρα, ευχαριστεί προσωπικά τη Μέγκαν που γρήγορα έγινε μία από αυτούς (εδώ σηκώνει πολλές αναγνώσεις η ανακοίνωση και αναφορικά με το χιούμορ της Βασίλισσας), και τα νεότερα θα ανακοινωθούν στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

«Μετά από μήνες περίσκεψης και μετά από πρόσφατες συνομιλίες, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσουν μπροστά ο εγγονός μου και η οικογένειά του. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου

Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της εξαντλητικής δημοσιότητας τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη εργασία τους σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια.

Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι η σημερινή ανακοίνωση να τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή», αναφέρεται στην ανακοίνωση και όπως φαίνεται κάθε λέξη έχει επιλεχθεί με προσοχή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

Ας σημειωθεί ότι σχεδόν ταυτόχρονα είχε εκδοθεί άλλη ανακοίνωση, αυτή τη φορά από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη συμφωνία ανάμεσα στο Παλάτι και το ζευγάρι, στην οποία γίνεται σαφής η ευγνωμοσύνη Μέγκαν και Χάρι προς τη Βασίλισσα, ενώ σαφές γίνεται επίσης ότι οι δυο τους αντιλαμβάνονται ότι αποχωρούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, τις τιμητικές στρατιωτικές θέσεις και την οικονομική στήριξη.

Αυτό σημαίνει ότι «δεν θα επιχορηγούνται πλέον με δημόσια χρηματοδότηση για βασιλικά καθήκοντα». Επίσης δεν έχουν το δικαίωμα να εμφανίζονται οπουδήποτε εξ ονόματος της Βασίλισσας, να χρησιμοποιούν ή να αναφέρονται στους μέχρι σήμερα τίτλους τους, αλλά και να ομιλούν για θέματα του Παλατιού, της Βασιλικής Οικογένειας ή του τρόπου με τον οποίο η Μοναρχία διατρέχει τη χώρα.

Πηγή: peoplegreece.com