Μείωση προσωπικού έως και 30% για την UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Μείωση προσωπικού έως και 30% για την UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse
Swiss flag displayed on a laptop screen, UBS logo displayed on a laptop screen, an illustrative stock chart displayed on a laptop screen and Credit Suisse logo displayed on a phone screen are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on March 19, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Έως και 11.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν στην Ελβετία, ανέφερε η ελβετική εφημερίδα Sonntags Zeitung.

O Όμιλος UBS AG θα μειώσει το εργατικό του δυναμικό κατά 20% με 30% μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse Group AG, περικόπτοντας έως και 36.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Αυτό αναφέρει η Sonntags Zeitung, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενο ανώτερο στέλεχος της UBS.

Έως και 11.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν στην Ελβετία, ανέφερε η ελβετική εφημερίδα. Οι δύο εταιρείες συνολικά απασχολούσαν σχεδόν 125.000 άτομα στα τέλη του 2022, με περίπου το 30% του συνόλου να εργάζεται στην Ελβετία.

Ο αριθμός των προβλεπόμενων απολύσεων υπερβαίνει την περικοπήτων 9.000 θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε η Credit Suisse πριν από τη διάσωσή της από την UBS τον περασμένο μήνα. Η UBS είπε ότι θα δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας το συντομότερο δυνατό.

Εταιρείες του κλάδου, όπως η Deutsche Bank AG, η Citigroup Inc. και η JPMorgan Chase & Co. ήδη ετοιμάζονται να προσλάβουν ορισμένα από τα στελέχη που ενδέχεται να αποχωρήσουν.

Η έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse από τον μεγαλύτερο Ελβετό ανταγωνιστή της έναντι 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση στις 19 Μαρτίου. Αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα, οι τεράστιες εκροές καταθέσεων από την Credit Suisse θα οδηγούσαν σε κατάρρευσή της, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας. Η κυβέρνηση της Ελβετίας βασίστηκε σε νόμο έκτακτης ανάγκης για να προωθήσει τηνεξαγορά χωρίς να χρειαστεί να ζητήσει την έγκριση των μετόχων.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας δήλωσε την Κυριακή ότι ξεκίνησε έρευνα για την εξαγορά και συγκεντρώνει στοιχεία για τον εντοπισμό πιθανών αδικημάτων. Ο ανώτατος ομοσπονδιακός εισαγγελέας διέταξε τις εθνικές και περιφερειακές αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση, σύμφωνα με δήλωση.

Δεν διευκρινίστηκε εάν η έρευνα επικεντρώνεται σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, τραπεζικά στελέχη ή δημοσιογράφους που δημοσίευσαν διαρροές από τις διαπραγματεύσεις, όσο αυτές διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: