Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα υπερασπιστεί κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και με πυρηνικά

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα υπερασπιστεί κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και με πυρηνικά
RUSSIA MEDVEDEV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακόμη ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Μόσχας μιλά για πυρηνικά όπλα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντεβεντφ, δήλωσε ότι το σύνολο των οπλικών συστημάτων που βρίσκονται στη διάθεση της Μόσχας είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση των εδαφών που θα προσαρτίσει από την Ουκρανία. Ακόμη και τα πυρηνικά όπλα.

Ο σημερινός αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας είπε πως τα δημοψηφίσματα που διοργανώνονται από τους ρωσόφιλους στην ανατολική Ουκρανία θα πραγματοποιηθούν κανονικά, και «δεν θα υπάρχει μετά από αυτό γυρισμός».

«Οι Δημοκρατίας του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) καθώς και οι υπόλοιπες περιοχές θα γίνουν αποδεκτές από τη Ρωσία», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι αυτές οι επαρχίες θα ενισχυθούν σημαντικά από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας αναμένεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή, με τη Μόσχα να αναμένει πανηγυρική αποδοχή στο ερώτημα της προσάρτησης με τη Ρωσία.

Οι ψηφοφορίες διεξάγονται έπειτα από ελάχιστες μέρες αφότου ανακοινώθηκε από τον Πόυτιν η όλη διαδικασία, και υπό τον φόβο της ρωσικής κατοχής, με τη Δύση και το Κίεβο να χαρακτηρίσουν τη διαδικασία αυτή ως πλαστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόσχα δεν ελέγχει πλήρως αρκετές από τις περιοχές όπου επιθυμεί να ενώσει με την υπόλοιπη χώρα. Μόνο το 60% του Ντονέτσκ και το 66% της περιοχής Ζαπορίζια, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.