Μέρκελ-Ολάντ: Δεν απειλείται η παγκόσμια οικονομία από τη «βουτιά» των χρηματιστηρίων

Μέρκελ-Ολάντ: Δεν απειλείται η παγκόσμια οικονομία από τη «βουτιά» των χρηματιστηρίων

«Η Κίνα θα κάνει οτιδήποτε στη δύναμή της για να σταθεροποιήσει την κατάσταση της οικονομίας», σημειώνουν οι δύο ηγέτες.

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας υποβάθμισαν, με δηλώσεις που έκαναν χθες το βράδυ, τους φόβους ότι οι πρόσφατες μαζικές πωλήσεις μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω των ανησυχιών για την κινεζική οικονομία, θα αποτελέσουν κίνδυνο για την εύθραυστη οικονομία της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Η καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι συμμερίζεται την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), πως δε υπάρχει ένδειξη ότι οι χρηματιστηριακές αναταραχές θα οδηγήσουν σε μακράς διάρκειας κρίσεις.

«Η Κίνα θα κάνει οτιδήποτε στη δύναμή της για να σταθεροποιήσει την κατάσταση της οικονομίας. Η Κίνα είναι ένας σημαντικός οικονομικός εταίρος για όλους εμάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Γάλλο ομολογό της. «Η εντύπωσή μου είναι ότι αν όλοι κάνουν ότι τους αναλογεί, η Κίνα θα ανταποκριθεί επίσης στο δικό της μερίδιο ευθύνης, για να συνεχισθεί η οικονομική ανάπτυξη και το έχει κάνει αυτό, κατά τη διάρκεια της κρίσης της Ευρωζώνης».

Την εμπιστοσύνη της προς την Κίνα συμμερίσθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. «Η παγκόσμια οικονομία είναι αρκετά σταθερή για να έχει προοπτικές ανάπτυξης, δήλωσε, τονίζοντας ότι αναμένει να θέσει υπό έλεγχο η Κίνα τις πρόσφατες αναταραχές. «Θα βρουν τις κατάλληλες απαντήσεις και αντιδράσεις», είπε.