Τι απαντά ο Παύλος Χαϊκάλης για την offshore στην Κύπρο

Τι απαντά ο Παύλος Χαϊκάλης για την offshore στην Κύπρο

Ο Παύλος Χαϊκάλης αρνήθηκε, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πως συμμετείχε ως μέτοχος σε οποιαδήποτε εξωχώρια εταιρεία.

«Μέσω της λάσπης που εκτοξεύεται στο πρόσωπό μου, επιχειρείται να πληγούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η απελθούσα κυβέρνηση», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προκειμένου να διευκρινίσει το ζήτημα σχετικά με το αν είναι κάτοχος ή μέτοχος εξωχώριας εταιρείας στην Κύπρο.

Ο κ. Χαϊκάλης εξέφρασε τη θλίψη του για το επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει ο πολιτικός διάλογος στη χώρα, εγκαλώντας, χωρίς να κατονομάσει, ιστοσελίδες και blogs για σκόπιμη άγνοια και διαστρέβλωση καθώς, όπως κατ’ αρχήν επισήμανε, «η έννοια της εξωχώριου (offshore) εταιρείας δεν υφίσταται στην περίπτωση της Κύπρου από το 2003 και εντεύθεν, αφ’ ής στιγμής η χώρα κατέστη πλήρες μέλος της ΕΕ, οπότε πρέπει να γίνεται πλέον λόγος για ευρωπαϊκές εταιρείες».

Είπε ότι το 2008, και με δεδομένο ότι «πήγαιναν καλά οι δουλειές στην τηλεόραση και το θέατρο», σκέφθηκε να αξιοποιήσει το καλλιτεχνικό του κεφάλαιο και συνήψε στην Κύπρο με την εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων Metrofin, νόμιμη σύμβαση επ’ αμοιβή, ως πελάτης της. «Λέω για να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η εταιρεία λειτουργούσε ως ατζέντης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατέστησε απολύτως σαφές ότι στην εταιρεία αυτή δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης, ούτε μέτοχος, ούτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, ούτε μεσολάβησε παρένθετη εταιρεία. Πρόσθεσε δε, ότι το 2011, οπότε και λύθηκε η συνεργασία με την εταιρεία, «κόπηκε το τελευταίο τιμολόγιο», χωρίς ακόμα να έχει εισπράξει το αναλογούν ποσό.

Ανέφερε ότι εφόσον του ζητηθεί θα καταθέσει όλα τα στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής για το πόθεν έσχες.

Στην Ελλάδα ο κ. Χαϊκάλης έχει μια εταιρεία Ο.Ε. για θέματα παραγωγής καλλιτεχνικών εργασιών, ενώ τα πνευματικά του δικαιώματα διαχειρίζεται ο «Διόνυσος», ο μόνος φορέας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Διευκρίνισε ότι αντίστοιχος φορέας δεν υπάρχει στην Κύπρο.

Υπογράμμισε ότι όλες οι αποδοχές του φορολογούνται κανονικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο κ. Χαϊκάλης τόνισε, επίσης, ότι ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, μετά τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα αυτό, υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, έπραξε πάρα πολύ σωστά ζητώντας του να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς αποσαφήνιση του ζητήματος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατέληξε λέγοντας πως η κατάρτιση της λίστας υποψήφιων βουλευτών είναι πάντοτε θέμα του Π. Καμμένου.