Μετά από χρόνια «συγκρούσεων», η Uber θέλει συνεργασία με τα μαύρα ταξί του Λονδίνου

Μετά από χρόνια «συγκρούσεων», η Uber θέλει συνεργασία με τα μαύρα ταξί του Λονδίνου
LONDON, ENGLAND - JUNE 02: In this photo illustration, a smartphone displays the 'Uber' mobile application which allows users to hail private-hire cars from any location on June 2, 2014 in London, England. The controversial piece of software, which is opposed by established taxi drivers, currently serves more than 100 cities in 37 countries. London's black cabs are seeking a High Court ruling on the claim that the Uber software is breaking the law by using an app as a taxi meter to determine rates. (Photo by Oli Scarff/Getty Images) Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα μόνα οχήματα του Λονδίνου που μπορούν να παραλαμβάνουν επιβάτες από το δρόμο ή τις πιάτσες ταξί στην πόλη.

Συνεργασία με τους οδηγούς των περίφημων μαύρων ταξί του Λονδίνου σκοπεύει να ξεκινήσει η Uber από την αρχή του 2024, μετά από μια δεκαετία εντάσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι οδηγοί των μαύρων ταξί κατηγορούν την εταιρεία ride-hailing από τις ΗΠΑ, λέγοντας πως απειλεί τον βιοπορισμό τους.

Από την πλευρά της, η Uber θα προσφέρει από τις αρχές του 2024 μια νέα υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει στους οδηγούς μαύρων ταξί να εγγράφονται στην εφαρμογή της για να αναλαμβάνουν «κλεισμένες» διαδρομές. Ο κολοσσός με έδρα τις ΗΠΑ τους προσφέρει συμφωνία χωρίς προμήθεια για τους πρώτους έξι μήνες.

Οι αντιδράσεις των οδηγών

Ωστόσο, μια ομάδα που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των οδηγών μαύρων ταξί απέρριψε την προσφορά, λέγοντας ότι δεν υπήρχε ζήτηση από τα μέλη της.

«Δεν μας ενδιαφέρει να αμαυρώσουμε το όνομα του εμβληματικού, παγκοσμίου φήμης κλάδου των μαύρων ταξί του Λονδίνου, ευθυγραμμίζοντάς το με την Uber, το κακό ιστορικό ασφαλείας της και ό,τι άλλο συνεπάγεται», δήλωσε ο Στιβ ΜακΝαμάρα, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αδειούχων Οδηγών Ταξί (LTDA).

Τα μαύρα ταξί, γνωστά και ως Hackney carriages, είναι τα μόνα οχήματα του Λονδίνου που μπορούν να παραλαμβάνουν επιβάτες από το δρόμο ή τις πιάτσες ταξί στην πόλη. Μπορούν επίσης να γίνουν κρατήσεις μέσω άλλων εφαρμογών.

Στο Λονδίνο, μία από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Uber, η εταιρεία θέλει οι οδηγοί ταξί να ενταχθούν στην υπηρεσία της, όπως έχουν ήδη κάνει στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και τη Ρώμη. Η εταιρεία υποστηρίζει πως τόσο οι επιβάτες όσο και οι οδηγοί ταξί επωφελούνται όταν οι τελευταίοι συνεργάζονται με την Uber.

Εάν οι ταξιτζήδες του Λονδίνου αποδεχθούν την προσφορά να ενταχθούν στην πλατφόρμα σε σημαντικό αριθμό, αυτό θα αποτελέσει ένα τεράστιο ξεπάγωμα στις σχέσεις των δύο πλευρών, σημειώνει το Reuters.

Η διαμάχη τους κορυφώθηκε το 2014, όταν οι οδηγοί ταξί απέκλεισαν τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της Uber, αλλά έκτοτε συνεχίζουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com