Meta: Απολύσεις σε μονάδα της metaverse – Πώς επηρεάζονται τα σχέδια του Ζούκερμπεργκ

Meta: Απολύσεις σε μονάδα της metaverse – Πώς επηρεάζονται τα σχέδια του Ζούκερμπεργκ
People visit the concept exhibition of Metaverse science and technology in Shougang Park in Beijing, China, 16 February, 2023. (Photo by Du Jianpo / ImagineChina / Imaginechina via AFP) Photo: AFP
Παραμένει άγνωστη η έκταση των περικοπών.

Η Meta σχεδιάζει να απολύσει υπαλλήλους στη μονάδα του τμήματος Reality Labs που παράγει υλικό και λογισμικό εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις απολύσεις σε ανάρτηση στο εσωτερικό φόρουμ συζητήσεων Workplace του Meta την Τρίτη. Η ανάρτηση ανέφερε ότι θα ειδοποιηθούν για την κατάστασή τους σχετικά με την εταιρεία νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters.

Ένας εκπρόσωπος του Meta αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια ενώ παραμένει άγνωστη η έκταση των περικοπών στη μονάδα πυριτίου, που ονομάζεται Facebook Agile Silicon Team ή FAST.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν οι περικοπές είναι μεγάλες, θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν το έργο του CEO της Meta, Mαρκ Ζούκερμπεργκ, για την κατασκευή προϊόντων επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, τα οποία θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ένα σύνολο καθηλωτικών εικονικών κόσμων γνωστών ως «metaverse», ιδιαίτερα τα γυαλιά AR που έχει προβλέψει ότι «θα επαναπροσδιορίσουν τη σχέση μας με την τεχνολογία».

Η μονάδα FAST, η οποία έχει περίπου 600 υπαλλήλους, εργάστηκε για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων μικροτσίπ για να εξοπλίσει τις συσκευές της Meta, ώστε να εκτελούν μοναδικές εργασίες και να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, διαφοροποιώντας τις από άλλες που εισέρχονται στην εκκολαπτόμενη αγορά AR/VR.

Η Meta όμως δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει τσιπ που να μπορούν να ανταγωνιστούν το πυρίτιο που παράγεται από εξωτερικούς παρόχους και έχει στραφεί στον κατασκευαστή τσιπ Qualcomm για να παράγει τα κατάλληλα υλικά για τις συσκευές της που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: