Σχέδια Meta για συνδρομητικά Facebook και Instagram στην ΕΕ, χωρίς διαφημίσεις

Σχέδια Meta για συνδρομητικά Facebook και Instagram στην ΕΕ, χωρίς διαφημίσεις
This picture taken on October 5, 2020 in Toulouse, southwestern France, shows logos of US social networks Facebook and Instagram on the screens of a tablet and a mobile phone. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP) Photo: AFP
Οι χρήστες θα μπορούν να συμφωνούν σε εξατομικευμένες διαφημίσεις για τις δωρεάν εκδόσεις, αναφέρει η WSJ.

Η Meta Platforms διερευνά ένα σχέδιο, που θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώνουν έως και 14 δολάρια για να έχουν πρόσβαση σε εκδόσεις του Instagram ή του Facebook χωρίς διαφημίσεις ή να συμφωνούν σε εξατομικευμένες διαφημίσεις για τις δωρεάν εκδόσεις, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η Meta, λοιπόν, θα χρεώνει περίπου 10 ευρώ (10,46 δολάρια) τον μήνα σε έναν υπολογιστή γραφείου για έναν λογαριασμό στο Facebook ή το Instagram και περίπου 6 ευρώ για κάθε πρόσθετο συνδεδεμένο λογαριασμό, σύμφωνα το δημοσίευμα.

Στις κινητές συσκευές, η τιμή για έναν ενιαίο λογαριασμό θα ανεβαίνει στα 13 ευρώ περίπου, επειδή η Meta θα συνυπολογίσει τις προμήθειες, οι οποίες χρεώνονται από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google.

Σημειώνεται ότι η μητρική εταιρεία των δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 390 εκατομμυρίων ευρώ νωρίτερα φέτος από τον Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας και της ανακοινώθηκε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη λεγόμενη νομική βάση «συμβόλαιο» για να στέλνει στους χρήστες διαφημίσεις με βάση την online δραστηριότητά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα, η Meta ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει από τους χρήστες στην ΕΕ τη συγκατάθεσή τους προτού επιτρέψει στις επιχειρήσεις να τους… στοχεύουν διαφημιστικά, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια σειρά από εξελισσόμενες κανονιστικές απαιτήσεις στην Ένωση.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ότι ελπίζει να αναπτύξει το σχέδιο χωρίς διαφημίσεις, το οποίο αποκαλεί συνδρομή χωρίς διαφημίσεις (Subscription No Ads-SNA), τους επόμενους μήνες για τους χρήστες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε στην εφημερίδα ότι η εταιρεία πιστεύει στις «δωρεάν υπηρεσίες που υποστηρίζονται από εξατομικευμένες διαφημίσεις», αλλά διερευνά «επιλογές για να διασφαλίσει ότι συμμορφωνόμαστε με τις εξελισσόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις».

Οι New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά ότι η Meta εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης επί πληρωμή του Facebook και του Instagram χωρίς διαφημίσεις για τους χρήστες που διαμένουν στην ΕΕ, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο θα κόστιζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: