Meta: Μέρισμα και επαναγορές φέρνουν κέρδη και έσοδα πάνω από τις προσδοκίες

Meta: Μέρισμα και επαναγορές φέρνουν κέρδη και έσοδα πάνω από τις προσδοκίες
(FILES) This picture taken on January 12, 2023 in Toulouse, southwestern France shows a tablet displaying the logo of the company Meta. Meta on October 25 reported that its quarterly profit more than doubled from last year's figure to $11.6 billion as ad revenue climbed. The tech firm behind Facebook, Instagram and WhatsApp said revenue also grew 23 percent to $34 billion when compared to the same period a year earlier. "We had a good quarter for our community and business," Meta chief executive Mark Zuckerberg said in an earnings release. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP) Photo: AFP
Οι μετοχές της Meta εκτινάσσονται καθώς οι επενδυτές θα «απολαύσουν» μέρισμα και επαναγορές 50 δισ. δολαρίων

Με το πρώτο μέρισμά της και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 50 δισ. δολ. αναμένεται να ανταμείψει τους μετόχους της η μητρική του Facebook, Meta.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Meta είπε ότι το τριμηνιαίο μέρισμα των 50 σεντ ανά μετοχή θα είναι πληρωτέο στις 26 Μαρτίου, σε ένδειξη της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της ανάπτυξης, μετά την πτώση της διαφήμισης στα τέλη του 2022 και το 2023. Μετασυνεδριακα, το άλμα στην τιμή της μετοχής πρόσθεσε πάνω από 140 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση στη Meta, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας εκτοξεύτηκε πρόσφατα πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη μεριά του, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg περιέγραψε μακροπρόθεσμα σχέδια για την αύξηση των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη, το metaverse και την δαπανηρή υποδομή που απαιτείται για την υποστήριξη της τεχνολογίας. 

Πέρα από τα παραπάνω, τα καθαρά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 5,33 δολάρια ανά μετοχή, από 4,65 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,76 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Από την άλλη, τα έσοδα έφτασαν τα 40,1 δισ. δολ. έναντι εκτίμησης για 39 δισ. δολ. Επίσης, ανακοίνωσε την πρώτη στην ιστορία της χορήγηση μερίσματος στους μετόχους της, της τάξης των 0,5 δολαρίων ανά μετοχή.

Η μετοχή της Meta, που κατέχει επίσης το Instagram και το WhatsApp, αναρριχώνται σταθερά από την κατάρρευση το 2022 που εξαφάνισε περισσότερα από τα τρία τέταρτα της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας.

Η ανάκαμψη της Meta υποβοηθήθηκε από την ανάκαμψη της αύξησης των χρηστών και των πωλήσεων ψηφιακών διαφημίσεων, καθώς και από ένα πρόγραμμα «λιτότητας» που την οδήγησε να απολύσει περισσότερους από 21.000 υπαλλήλους από τα τέλη του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: