Μετά τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του gaming, η Microsoft απολύει 1.900 υπαλλήλους

Μετά τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του gaming, η Microsoft απολύει 1.900 υπαλλήλους
ANKARA, TURKIYE - FEBRUARY 10: In this photo illustration logo of “Microsoft� is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen displaying "Activision Blizzard" in Ankara, Turkiye on February 10, 2022. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Αντιστοιχούν περίπου στο 8% του συνολικού τμήματος παιχνιδιών της Microsoft που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 22.000 υπαλλήλους.

Η Microsoft απολύει 1.900 υπαλλήλους στην Activision Blizzard και στο Xbox αυτή την εβδομάδα, ανέφερε την Πέμπτη το The Verge .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ οι απολύσεις θα αφορούν κυρίως ρόλους στην Activision Blizzard, οι περικοπές θα επηρεάσουν και ορισμένους υπαλλήλους του Xbox και της ZeniMax.

Οι περικοπές αντιστοιχούν περίπου στο 8% του συνολικού τμήματος παιχνιδιών της Microsoft που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 22.000 υπαλλήλους.

Οι απολύσεις έρχονται τον ίδιο μήνα που οι Riot Games, Google, Discord, Twitch, Unity, eBay και άλλοι ανακοίνωσαν περικοπές.

Η Microsoft ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο την εξαγορά της Activision Blizzard ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά από 20 μήνες μάχης με τις ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Μπόμπι Κότικ, παραιτήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, με τη Microsoft να μην διορίζει άμεσο αντικαταστάτη. Αντ’ αυτού, μια σειρά από στελέχη της Activision Blizzard αναφέρονται πλέον στον Ματ Μπούτι, πρόεδρο της Microsoft για το περιεχόμενο των παιχνιδιών και τα στούντιο.

Οι σημερινές απολύσεις έρχονται μόλις λίγους μήνες μετά από κάποιες μεγάλες αλλαγές στην ηγεσία του Xbox, όπου η Σάρα Μποντ προήχθη σε πρόεδρο του Xbox, επικεφαλής όλων των εργασιών για την πλατφόρμα και το υλικό του Xbox. Ο Μπούτι προήχθη επίσης σε πρόεδρο του game content and studios, ο οποίος περιλαμβάνει την εποπτεία της Bethesda, των ZeniMax studios και της Activision Blizzard.

Η Microsoft ανακοίνωσε για τελευταία φορά μεγάλες απολύσεις πριν από ένα χρόνο, που αφορούσαν 10.000 υπαλλήλους. Η κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2024 την επόμενη εβδομάδα, τα οποία, για πρώτη φορά, θα περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα από τον αντίκτυπο της εξαγοράς της Activision Blizzard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: