Μετά τις 200 απολύσεις έρχεται η μετεγκατάσταση – Πού μεταφέρει η Google θέσεις εργασίας

Μετά τις 200 απολύσεις έρχεται η μετεγκατάσταση – Πού μεταφέρει η Google θέσεις εργασίας
epa08979756 (FILE) - A Chinese woman walks past a 'Google' brand name and logo, near the Google office in Beijing, China, 03 August 2018 (reissued 01 January 2021). Alphabet, the parent company of internet giant Google, is due to publish their 4th quarter 2020 results on 02 January 2021. EPA/ROMAN PILIPEY *** Local Caption *** 54599547 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρά τις πρόσφατες περικοπές, η εταιρεία κατέγραψε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξής της από τις αρχές του 2022.

Λίγο πριν τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου στις 25 Απριλίου, η Google προχώρησε στην απόλυση τουλάχιστον 200 εργαζομένων από τις κεντρικές της ομάδες, στοχεύοντας σε αναδιοργάνωση και μεταφορά θέσεων στην Ινδία και το Μεξικό.

Κατά το CNBC, οι απολύσεις έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τις κομβικές ομάδες της εταιρείας, που είναι αρμόδιες για την τεχνολογική ανάπτυξη και την εξασφάλιση της διαδικτυακής ασφάλειας, όπως οι ομάδες πληροφορικής, Python, τεχνικής υποδομής, ασφάλειας και εφαρμογών.

Ο Ασίμ Χουσεΐν, αντιπρόεδρος του Google Developer Ecosystem, ανακοίνωσε τις απολύσεις μέσω email προς την ομάδα του, επισημαίνοντας ότι αυτές είναι οι μεγαλύτερες για φέτος και υπογραμμίζοντας την επέκταση της εταιρείας σε διεθνείς αγορές με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η μητρική εταιρεία Alphabet έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της από τις αρχές του προηγούμενου έτους, οπότε και ανακοίνωσε την πρόθεση να καταργήσει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, ή το 6% του συνολικού εργατικού δυναμικού, εξαιτίας της ύφεσης στην αγορά διαδικτυακών διαφημίσεων. Παρά την πρόσφατη ανάκαμψη στις ψηφιακές διαφημίσεις, η Alphabet συνέχισε τις απολύσεις φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chief Financial Officer, Ρουθ Πόρατ, επιβεβαίωσε την αναδιάρθρωση του οικονομικού τμήματος με περαιτέρω απολύσεις και μετεγκαταστάσεις θέσεων στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας και την Πόλη του Μεξικού. Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ομάδες κοντά στις κοινότητες χρηστών σε βασικές αγορές όπως η Ινδία και η Βραζιλία, εκμεταλλευόμενη το χαμηλότερο κόστος εργασίας.

Παρά τις πρόσφατες περικοπές, η Google κατέγραψε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξής της από τις αρχές του 2022, με αύξηση 15% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς και την ανακοίνωση του πρώτου μερίσματος και μιας επαναγοράς μετοχών αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Έβαν Κοτσοβίνος, αντιπρόεδρος διακυβέρνησης και προστασίας δεδομένων της Google, επεσήμανε τις αλλαγές και τη στρατηγική της εταιρείας να ανταποκριθεί στον αυξημένο ρυθμιστικό έλεγχο και την ανάγκη για ταχύτερη προσαρμογή. Ο Πραμπακάρ Ραγκάβαν, ανώτερος αντιπρόεδρος που επιβλέπει την αναζήτηση, αναφέρθηκε στον αυξημένο ανταγωνισμό και το απαιτητικότερο ρυθμιστικό περιβάλλον ως τη «νέα λειτουργική πραγματικότητα» της εταιρείας.

Η Google επιβεβαίωσε την αναδιοργάνωση και τις απολύσεις, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για ανοιχτές θέσεις εντός της εταιρείας και θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες επανατοποθέτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: