Μεταφορές με ταχύτητες 700 μιλίων την ώρα έρχονται στην Ευρώπη

Μεταφορές με ταχύτητες 700 μιλίων την ώρα έρχονται στην Ευρώπη
An image released by Tesla Motors, is a sketch of the Hyperloop capsule with passengers onboard. . Billionaire entrepreneur Elon Musk on Monday, Aug. 12, 2013 unveiled a concept for a transport system he says would make the nearly 400-mile trip in half the time it takes an airplane. The "Hyperloop" system would use a large tube with capsules inside that would float on air, traveling at over 700 miles per hour. (AP Photo/Tesla Motors)

Ποια είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα χρησιμοποιήσει τις υπερταχείες αμαξοστοιχίες;

Η Σλοβακία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα τολμήσει να κάνει το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση ενός συστήματος μεταφορών το οποίο θα βασίζεται σε υπερταχείες αμαξοστοιχίες που θα κινούνται με ταχύτητα 700 μιλίων/ ώρα.

Η εταιρεία Hyperloop Transportation Technologies ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Σλοβακίας προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα οικοδόμησης ενός υπερσυστήματος διαμετακόμισης υψηλής ταχύτητας, γνωστό ως Hyperloop. Το σύστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να συνδέσει ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Μπρατισλάβα, η Βιέννη και η Βουδαπέστη.

Ενδεικτικά, η διαδρομή Μπρατισλάβα- Βιέννη, απόστασης 50 μιλίων, θα πραγματοποιείται κατ’ εκτίμηση σε διάστημα οκτώ λεπτών. Αυτή τη στιγμή, χρειάζεται περίπου μια ώρα για να διανύσει κανείς οδικώς την απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων.

Η ιδέα του συστήματος Hyperloop ξεκίνησε το 2013 από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να προχωρήσει στην υλοποίηση της ιδέας και προσκάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν το σχετικό σύστημα.