Μεταναστευτική τραγωδία στη Μυτιλήνη: Τρεις νεκροί σε ναυάγιο βάρκας – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Μεταναστευτική τραγωδία στη Μυτιλήνη: Τρεις νεκροί σε ναυάγιο βάρκας – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων
(Ξένη Δημοσίευση) Τα ταχύπλοα που θα χρησιμοποιηθούν για την ουσιαστική ενίσχυση των περιπολιών του ΛΣ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της χώρας, Αθήνα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019. O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, όπου συζήτησαν για τη χορηγία 10 ταχύπλοων σκαφών προς το Λιμενικό Σώμα. Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων. Η σχεδίαση του σκάφους το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο. Τα πλωτά μέσα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται.

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου με βάρκα, στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν σήμερα το πρωί στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές εν μέσω θυελλωδών βόρειων ανέμων έντασης εννέα Μποφόρ.

Η βάρκα έφτασε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην ακτή του Αγίου Γεωργίου της Θερμής 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης, περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι ισχυροί άνεμοι όμως κυριολεκτικά την πέταξαν πάνω στα βράχια. Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοουμένων, αφού δυο Αφρικανικής καταγωγής νέοι άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών ανασύρθηκαν νεκροί, ένας ακόμα νεκρός έχει εντοπισθεί και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης, ένας τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ τέλος οκτώ διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη βάρκα, σύμφωνα με μαρτυρίες, επέβαιναν συνολικά 36 άτομα. Οι υπόλοιποι περίπου 24 επιβαίνοντες έχουν διαφύγει, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, στα γύρω βουνά, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο κάποιοι από αυτούς να έχουν πέσει στη θάλασσα και να έχουν πνιγεί.

Οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: