Μεξικανός βουλευτής βγαίνει κυριολεκτικά από τα ρούχα του

Μεξικανός βουλευτής βγαίνει κυριολεκτικά από τα ρούχα του

Ο Αντόνιο Γκαρσία Κονέχο γδύθηκε στο κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενεργειακή μεταρρύθμιση.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρήθηκε Μεξικανός βουλευτής κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα. Πρόκειται για τον Αντόνιο Γκαρσία Κονέχο που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο Κόμμα Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και γδύθηκε.

Μιλώντας στους συναδέλφους του έβγαλε όλα του τα ρούχα κι έμεινε μόνο με ένα μαύρο εσώρουχο θέλοντας να καταγγείλει τη «λεηλασία» στην οποία θεωρεί ότι οδηγούν οι προτεινόμενες αλλαγές: «Μόνο αυτό μου απέμεινε και δεν θα καταφέρετε να το πάρετε», είπε όταν έμεινε με το εσώρουχό του ενώ τόνισε «Είναι ντροπή! Δεν ντρέπομαι που γδύνομαι, αλλά για αυτό που κάνετε, που είναι ατιμία. Το Μεξικό πληρώνει τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για την ενέργεια. Πρακτικά, χαρίζετε ό,τι έχουμε. Αυτό είναι ντροπή!».

Διαβάστε ακόμη: Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων στην Ιταλία

Το νομοσχέδιο που αφορούσε την απελευθέρωση στον τομέα της ενέργειας ώστε να επενδύσουν στη χώρα και ιδιωτικές εταιρείες με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό του εγκρίθηκε με ψήφους 353 υπέρ και 134 κατά, σε μια επεισοδιακή μαραθώνια συνεδρίαση που συνοδεύτηκε από μικροεπεισόδια όπως αυτό μεταξύ δύο βουλευτίνων με την Κάρεν Κιρόγκα του PRD να καταγγέλλει ότι η Λάντι Μπερσούσα του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος την χτύπησε με γροθιές, την χαστούκισε και την γρατζούνισε με τα νύχια της. Η συζήτηση κράτησε 20 ολόκληρες ώρες κατά την διάρκεια των οποίων οι πόρτες του Κογκρέσου παρέμειναν κλειδωμένες και φραγμένες με καρέκλες ώστε να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο.