Μια «ANASSA» από την κορυφή των Great Taste Awards 2014

Μια «ANASSA» από την κορυφή των Great Taste Awards 2014

Η ANASSA ORGANICS απέσπασε τέσσερα βραβεία στον διεθνή διαγωνισμό.

Τους κόπους της να επιβραβεύονται είδε η ANASSA ORGANICS, η ελληνική εταιρεία τυποποίησης και προώθησης ροφημάτων από ελληνικά βιολογικά αρωματικά φυτά, καθώς ήταν από τις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στα Great Taste Awards 2014, φεύγοντας από τον διαγωνισμό με τέσσερα βραβεία στο χέρι.

Η συμμετοχή στην διοργάνωση του βρετανικού οργανισμού Guild of Fine Food, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνώς και πιο αξιόπιστο σύστημα πιστοποίησης για ποιοτικά τρόφιμα και ποτά, άξιζε τον κόπο για την Αφροδίτη Φλώρου και την Γιάννα Ματθαίου, οι οποίες εν μέσω κρίσης προσανατολίστηκαν στην βιολογική καλλιέργεια με στόχο να προσφέρουν στην ελληνική αγορά αλλά και στις αγορές του εξωτερικού αφεψήματα βγαλμένα από την ελληνική γη.

Τα τέσσερα προϊόντα που βραβεύτηκαν για την υψηλή ποιότητα και την ξεχωριστή τους γεύση ήταν τα Pure Defence, Pure Symmetry, Pure Happiness και Organic Mint. Αποτελούν μείγματα αρωματικών φυτών, κάθε ένα από τα οποία προσφέρει τις αντιοξειδωτικές και ευεργετικές ιδιότητες του συνδυασμού των βοτάνων που περιέχει. Η διάκριση γίνεται ακόμα πιο σημαντική καθώς τα συγκεκριμένα προϊόντα επελέγησαν ανάμεσα σε συνολικά 10.000 προϊόντα από όλο τον κόσμο.
Μετά τη βράβευση, η ANASSA ORGANICS καθίσταται η πρώτη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των αφεψημάτων από βιολογικά αρωματικά φυτά και διακρίνεται ταυτόχρονα για τέσσερα προϊόντα της στον ίδιο διαγωνισμό.

Η μέχρι στιγμής πορεία της δείχνει πως έχει όλα τα εχέγγυα για να μετεξελιχθεί σε μια υγιή επιχείρηση ικανή να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του εξωτερικού. Είναι ενδεικτικό πως σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους που δραστηριοποιείται, έχει ήδη κερδίσει Χρυσό Βραβείο στο πλαίσιο των European Design Awards 2014 για τον πρωτοποριακό και δημιουργικό σχεδιασμό των συσκευασιών των προϊόντων της, ενώ της έχει απονεμηθεί και το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014.

Σημειώνεται πως η συλλογή των αρωματικών φυτών, δεκαπέντε είδη στον αριθμό, γίνεται με τα χέρια προκειμένου να διατηρηθούν όλα τα πολύτιμα συστατικά. Βασικό δε συστατικό στην απήχηση των προϊόντων στο εξωτερικό είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αιθέρια έλαια, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στο κλίμα και στη σύσταση του ελληνικού εδάφους, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζει η «έξυπνη» συσκευασία με στοιχεία από την ελληνική μυθολογία.

Διαβάστε ακόμα:

Πέντε χρυσά αστέρια για την Organic Islands

Κρόκος Κοζάνης: Ο «χρυσός ανθός» της Ελλάδας

Βιολογικό µενού µε άρωµα Χόλιγουντ