Μια ασυνήθιστη συνεργασία που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στο ναυτιλιακό εμπόριο

Μια ασυνήθιστη συνεργασία που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στο ναυτιλιακό εμπόριο
epa05566240 (FILE) A file photo dated 11 March 2009 showing an aerial view of Maersk Sealand container ship berthed at the Busan Container Terminal in Busan Port, South Korea. South Korea's Ministry of Trade, Industry and Energy said 02 October 2016 that exports from South Korea declined 5,9 per cent to 40.9 billion USD in September 2016, when compared with the same period in 2015. Imports to South Korea also fell for the same period, and amounted to 33.8 billion USD. EPA/JEON HEON-KYUN *** Local Caption *** 01662649

Η IBM και η ναυτιλιακή Maersk δημιουργούν μια πλατφόρμα blockchain με σκοπό να εξοικονομήσουν πολλά τρισ. δολάρια.

 

Η IBM και ο δανέζικος ναυτιλιακός κολοσσός Maersk ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με σκοπό να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα με βάση την τεχνολογία που χρησιμοποιείται ευρέως στα ψηφιακά νομίσματα. Πρόκειται για την τεχνολογία blockchain, με τη χρήση της οποίας οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να επιταχύνουν θεαματικά το ναυτιλιακό εμπόριο και να εξοικονομήσουν δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα βοηθά στη διαχείριση και τον εντοπισμό δεκάδων εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων, ψηφιοποιώντας τη διαδικασία της εφοδιαστικής αλυσίδας από την αρχή ως το τέλος.

Το κοινό σχήμα που θα δημιουργήσουν οι δύο εταιρείες θα έχει βάση τη Νέα Υόρκη, και σύμφωνα με το Fortune αναμένεται να ελέγχεται κατά 51% από την Maersk και 49% από την ΙΒΜ.

Σύμφωνα με ένα παράδειγμα που παρουσίασε η Maersk, ένα φορτίο κατεψυγμένων τροφίμων από την Ανατολική Αφρική προς την Ευρώπη μπορεί να περάσει από 30 περίπου ανθρώπους και οργανισμούς και να περιλαμβάνει περισσότερες από 200 διαφορετικές επικοινωνίες. H γραφειοκρατία και ο έλεγχος μπορεί να ανέρχονται στο ένα πέμπτο του συνολικού κόστους μεταφοράς του φορτίου.

«Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από την πλευρά του τελικού καταναλωτή να δει αυτή την αλλαγή. Μπορεί να δούμε μια αρχική αντίσταση από τη μια πλευρά του οικοσυστήματος. Η επιτυχία της πλατφόρμας εξαρτάται από την αποδοχή του από όλους τους συμμετέχοντες» δήλωσε ο CEO της ναυτιλιακής, Michael J. White.

Οι λιμενικές και τελωνειακές αρχές στις ΗΠΑ, στη Σιγκαπούρη, την Ολλανδία και την Κίνα έχουν δείξει ενδιαφέρον στην χρησιμοποίηση της πλατφόρμας, ενώ ενδιαφέρονται και κάποιες άλλες ναυτιλιακές, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ακόμη και η παραμικρή βελτίωση μπορεί να έχει εξαιρετικά κρίσιμο αντίκτυπο στο παγκόσμιο εμπόριο», σημείωσε η γενική διευθύντρια της ομάδας blockchain της IBM, Marie Wieck.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ από το 2013, η μείωση ενός ελάχιστου ποσοστού όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών και των συνοριακών ελέγχων του διεθνούς εμπορίου, μπορεί να επιφέρει έσοδα τα οποία υπολογίζονται σε πολλά τσισ. δολάρια. Γι’ αυτό και με την τεχνολογία blockchain οι δύο εταιρείες στοχεύουν στο να παρακολουθούν κάθε κίνηση των φορτίων σε οποιοδήποτε σημείο της μεταφοράς τους, έχοντας τη δυνατότητα να παρέμβουν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο για να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Όπως έγινε γνωστό, η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στην πλατφόρμα βασίζεται στο Hyperledger Fabric 1.0 της IBM.

Η ΙΒΜ έχει συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες, όπως την Walmart, τη Nestle και τη Unilever, για παρόμοια πρότζεκτ που αφορούν κυρίως την αλυσίδα προμήθειας τροφίμων. Επιπλέον, η τεχνολογική εταιρεία εργάζεται και πάνω σε πιλοτικά προγράμματα που έχουν να κάνουν με τον κλάδο των οικονομικών, της υγείας, και άλλες βιομηχανίες.

Και η Maersk από την πλευρά της έχει πραγματοποιήσει δικές της συνεργασίες με άλλες τεχνολογικές εταιρείες με σκοπό να βελτιώσει τις υπηρεσίες του ναυτιλιακού εμπορίου. Ορισμένες από τις επιχειρήσεις με τις οποίες εργάστηκαν πάνω στην τεχνολογία blockchain είναι η Microsoft και η EY.

Διαβάστε ακόμη: Αυτή είναι η «μανία» του blockchain