Μια… μπάλα για πανοραμικές φωτογραφίες

Μια… μπάλα για πανοραμικές φωτογραφίες

Με 36 ενσωματωμένες κάμερες η πρωτότυπη κάμερα Panono επιτρέπει στον χρήστη της τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών.

Όλοι τραβάμε φωτογραφίες -με κάμερα, με το κινητό, με το tablet- και μάλιστα με τέτοια συχνότητα πλέον που συχνά δεν μπορούμε να θυμηθούμε που βρισκόμασταν όταν τραβήξαμε μια φωτογραφία. Μια νέα, πρωτότυπη συσκευή ονόματι Panono προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα αυτό, καθώς δεν τραβά μόνο μία φωτογραφία, αλλά 36 φωτογραφίες ταυτόχρονα.

Με σχήμα σφαίρας, διάμετρο 11 εκατοστά και βάρος μόλις 300 γραμμάρια, η κάμερα διαθέτει 36 ενσωματωμένες κάμερες και επιτρέπει στον χρήστη της τη λήψη εντυπωσιακών πανοραμικών φωτογραφιών.

Πως λειτουργεί; Ο χρήστης πετάει στον αέρα τη σφαιρική πολυκάμερα, η οποία «αναγνωρίζει» πότε βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό σημείο και τότε ακριβώς πραγματοποιεί αυτόματη λήψη 36 πανοραμικών φωτογραφιών. Ακολούθως, με τη χρήση ενός ειδικού αλγορίθμου οι λήψεις «ενώνονται» σε μία.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποστείλει την πανοραμική του φωτογραφία μέσω Bluetooth σε «έξυπνες» συσκευές με λειτουργικό Android και iOS.

Δείτε το βίντεο:

Οι δημιουργοί της Panono ζητούν χρηματοδότηση μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Indiegogo. Το ποσό που απαιτείται προκειμένου να βγει η πρωτότυπη συσκευή στην αγορά είναι 900.000 δολάρια. Όπως γνωστοποιήθηκε, όσοι συνδράμουν χρηματοδοτικά στο εγχείρημα θα έχουν έκπτωση 100 δολαρίων (θα μπορούν να την αποκτήσουν δηλαδή έναντι 499 δολαρίων αντί 599) εάν τελικά η σφαιρική πολυκάμερα βγει στην αγορά.

Διαβάστε ακόμη: Εκπληκτικό HD από την κάμερα GoPro: HERO3+ (video)