Μια μπάντα των 500.000 δολαρίων στο τσεπάκι σας

Μια μπάντα των 500.000 δολαρίων στο τσεπάκι σας

Το Artiphon INSTRUMENT 1 μετατρέπεται με ένα κουμπί από κιθάρα σε σαξόφωνο.

Όταν δεις κανείς το Artiphon INSTRUMENT 1 δε μπορεί να καταλάβει ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Μελόντικα; Κιθάρα; Αρμόνιο; Η απάντηση είναι: Όλα.

Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία , το INSTRUMENT 1 μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε όργανο, από κιθάρα μέχρι τύμπανα και πιάνο – ακόμη και σε σαξόφωνο! Και σε αντίθεση με πολλά νέα μουσικά όργανα , ακούγεται εκπληκτικά καλά.

Σύμφωνα με το βίντεο της καμπάνιας της χρηματοδότησης , ο μουσικός Mike Butera εφηύρε  το INSTRUMENT 1 μόλις απέκτησε το διδακτορικό του, θέλοντας να καλύψει το κενό της αγοράς.

Όπως εξηγεί, παρατήρησε ότι αυτό που έλειπε από τη σύγχρονη ενορχήστρωση ήταν ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει  ο καθένας για οποιοδήποτε σκοπό.

Αυτό οδήγησε τον Butera και την ομάδα του να ξεκινήσουν πριν 4 χρόνια να εργάζονται πάνω σε ένα πρωτότυπο, το οποίο σήμερα έχει πάρει την τελική του μορφή.

Πριν μια εβδομάδα ξεκίνησε η εκστρατεία χρηματοδότησης μέσω Kickstarter και μέσα σε 6 ώρες είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 80.000 δολάρια, ξεπερνώντας τον στόχο των 75.000 δολαρίων. Την τρίτη ημέρα το ποσό είχα «σκαρφαλώσει» στις 200.000, σήμερα τα 1.411 που έχουν στηρίξει αυτή τη προσπάθεια έχουν ανεβάσει το ποσό στις 527.932 δολάρια.

«Οι άνθρωποι έχουν τη τάση να κρίνουν τους αυτούς τους με δύο κριτήρια. Ή είναι μουσικοί ή όχι. Κιθαρίστας ή όχι. Εγώ δεν ασπάζομαι αυτή την άποψη. Νομίζω πως όλα εξαρτώνται από την αυτοπεποίθηση που έχει κανείς, να πάρει ένα όργανο και να ακούσει τον ήχο που μπορεί να βγάλει» λέει ο Butera.

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι μπορεί κάποιος  να παίξει πολλά όργανα ταυτόχρονα. Κιθάρα στην πάνω σειρά των χορδών, ας πούμε , και μπάσο στην κάτω σειρά.

«Αυτό ακριβώς δημιουργούμε – ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να έχετε μια ολόκληρη μπάντα», συμπληρώνει.

Με το πάτημα ενός κουμπιού το  INSTRUMENT 1 μετατρέπεται και σε άλλο όργανο. Για παράδειγμα, γυρίζοντας τον διακόπτη μετατρέπεται σε βιολί χρησιμοποιώντας το iPhone σας για τόξο. Σύντομα, μάλιστα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το Apple Watch ως τόξο.

Τέλος, όπως τα πραγματικά μουσικά όργανα, μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τον αν είστε δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

Διαβάστε ακόμα: Αριθμοί που «ζαλίζουν» στο Kickstarter