Mια καλή είδηση για τη Samsung

Mια καλή είδηση για τη Samsung
British television presenter Rachel Riley shows a virtual-reality headset called Gear VR during an unpacked event of Samsung ahead of the consumer electronic fair IFA in Berlin, Wednesday, Sept. 3, 2014. (AP Photo/Markus Schreiber)

Εξαγοράζει τη Viv, την πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης επόμενης γενιάς.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στην εξαγορά του Viv Labs, του έξυπνου περιβάλλοντος χρήσης για τα πάντα. Η Viv έχει αναπτύξει μια μοναδική, ανοιχτή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν και να δημιουργήσουν βοηθούς που μιλάνε, ενσωματώνοντας ένα φυσικό περιβάλλον γλώσσας σε γνωστές εφαρμογές και υπηρεσίες. Η εξαγορά υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης.

Η συμφωνία αναδεικνύει τη δέσμευση της Samsung για εικονικούς προσωπικούς βοηθούς και αποτελεί μέρος του ευρύτερου οράματος της εταιρείας να χτίσει ένα ανοιχτό οικοσύστημα σε όλες τις συσκευές και τις υπηρεσίες της, που θα είναι βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη. Με τη Viv, η Samsung θα είναι σε θέση να ξεκλειδώσει και να προσφέρει νέες εμπειρίες υπηρεσιών για τους πελάτες της, μεταξύ των οποίων μία υπηρεσία που απλοποιεί το περιβάλλον χρήσης, αντιλαμβάνεται το πλαίσιο του χρήστη και παρέχει τις πιο κατάλληλες και εξυπηρετικές προτάσεις και συστάσεις.

Η Viv ιδρύθηκε από τους οραματιστές της τεχνητής νοημοσύνης Dag Kittlaus, Adam Cheyer και Chris Brigham. Ως μέρος της εξαγοράς, η ιδρυτική ομάδα θα συνεργαστεί στενά με το τμήμα Mobile Communications της Samsung, λειτουργώντας ανεξάρτητα υπό την υφιστάμενη ηγεσία της.

«Σε αντίθεση με άλλες υφιστάμενες υπηρεσίες, που είναι βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, η Viv διαθέτει μια εξελιγμένη φυσική κατανόηση της γλώσσας, δυνατότητες μηχανικής μάθησης και στρατηγικές συνεργασίες που θα εμπλουτίσουν ένα ευρύτερο οικοσύστημα υπηρεσιών», δήλωσε ο Injong Rhee, CTO του τμήματος Mobile Communication της Samsung Electronics. «Η Viv δημιουργήθηκε, έχοντας κατά νου τόσο τους καταναλωτές όσο και τους προγραμματιστές. Αυτοί οι δύο πυλώνες αποτελούν, επίσης, έναν παράγοντα που έκανε τη Viv ελκυστική σε εμάς ως ένα ιδανικό υποψήφιο για να ενσωματωθεί στις οικιακές συσκευές της Samsung, τα wearables και σε ακόμα περισσότερα. Αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τις τεχνολογικές αλλαγές, το έξυπνο περιβάλλον χρήσης και τον φωνητικό έλεγχο».

Με την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, οι καταναλωτές επιθυμούν πλέον να αλληλοεπιδρούν με την τεχνολογία που έχει τη δυνατότητα ομιλίας, είναι εξατομικευμένη και προσφέρει περιεχόμενο – προσφέροντας μία εμπειρία που ταιριάζει άψογα στην καθημερινή τους ζωή. Για να επιτευχθεί αυτό, η Viv έχει αναπτύξει μια νέα, ιδιόκτητη πλατφόρμα που επιτρέπει σε αυτήν την αλληλεπίδραση να επεκταθεί.

Επίσης, η πλατφόρμα Viv επιτρέπει στους προγραμματιστές να διδάξουν στο σύστημα, πώς να δημιουργεί νέες εφαρμογές ή να χρησιμοποιεί υπάρχουσες εφαρμογές, δημιουργώντας ένα ανοικτό οικοσύστημα νοημοσύνης που θα είναι καλύτερο από το άθροισμα των μερών του και θα γίνεται πιο έξυπνο κάθε μέρα. Η κορυφαία πλατφόρμα της Viv σε συνδυασμό με τις πρωτοπόρες συσκευές της Samsung, τις υπηρεσίες και τους συνολικούς πόρους της εταιρείας θα οδηγήσει στην επόμενη γενιά λύσεων τεχνητής νοημοσύνης.

«Στη Viv δημιουργούμε τον απλούστερο τρόπο, με τον οποίο μπορεί κανείς να συνομιλήσει με συσκευές και υπηρεσίες παντού. Βλέπουμε ένα μέλλον που αναμφισβήτητα επεκτείνεται πέρα από τις εφαρμογές – όπου θα μπορείτε να πάρετε ό, τι χρειάζεστε γρήγορα και εύκολα, χωρίς να έχει σημασία πού βρίσκεστε ή σε ποια συσκευή είστε κοντά», δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO της Viv, Dag Kittlaus. «Η Samsung μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα ενιαίο περιβάλλον χρήσης με δυνατότητα ομιλίας για εφαρμογές και υπηρεσίες ανά τον κόσμο σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σε παγκόσμια κλίμακα».

Το Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας της Samsung ηγείται των εξαγορών για το τμήμα Mobile Communications της Samsung. «Στο Κέντρο Καινοτομίας ψάχνουμε πάντα για startups με ένα συναρπαστικό όραμα και πρωτοποριακές εμπειρίες που μπορούμε να δημιουργήσουμε, να μεγαλώσουμε και να επεκτείνουμε», δήλωσε ο Jacopo Lenzi, SVP του τμήματος Business Development & Strategic Acquisitions. «Αναγνωρίζουμε μεγάλες δυνατότητες στο λογισμικό της τεχνητής νοημοσύνης Viv και της πλατφόρμας και είμαστε ενθουσιασμένοι που η Viv θα έρθει σε επαφή με εκατομμύρια χρήστες μέσα από την παγκόσμια παρουσία και το δίκτυο της Samsung».