Μια Κανονική Μέρα

Μια Κανονική Μέρα

Αυτό που, πλέον, θέλουμε όλοι είναι μια κανονική μέρα. Κι αν δεν μπορούμε να την έχουμε, πάμε τουλάχιστον να την απολαύσουμε στην θεατρική της παράσταση.

Το θεατρικό έργο «Μια Κανονική Μέρα» της Κατερίνας Γιαννάκου μιλάει, αν μη τι άλλο, για το σήμερα της Ελλάδας.

Μια γυναίκα. Ελληνίδα. Νοικοκυρά. Μητέρα δυο παιδιών. Ένας άνθρωπος που, στο Euro 2004, δακρύζει από συγκίνηση στο μπαλκόνι του ακούγοντας τα κορναρίσματα στη Μεσογείων. Δέκα παρά λίγο χρόνια μετά, η δική της κανονική ζωή διακόπτεται βίαια. Εκείνος, ο σύζυγος, ο πατέρας, ο άντρας της ζωής της αυτοκτονεί λόγω χρεών. Κι εκείνη μένει πίσω. Με τις δυο κόρες της. Καλείται να αντιμετωπίσει το γιατί, το θυμό, την ενοχή, το στίγμα, τα χρέη. Και κάπως έτσι, έστω και αργά, μαθαίνει να παλεύει για την κάθε μέρα, ζώντας όχι με εκείνα που έχασε αλλά με εκείνα που κάθε μέρα βρίσκει.

Το πρώτο θεατρικό έργο που καταθέτει η Κατερίνα Γιαννάκου μιλάει στην καρδιά του ανθρώπου που αναμετράται, άνισα ίσως, με το οικονομικό αδιέξοδο. Μιλάει στην καρδιά μας και μας θυμίζει ότι η ψυχή μας έχει απρόσμενο σθένος. Η ψυχή μας ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.

Διαβάστε ακόμη: Μια νύχτα στο Μουσείο

Η Ράνια Σχίζα ερμηνεύει μοναδικά ενώ με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Μαριάννας Κάλμπαρη, περπατά πάνω στη σκηνή του θεάτρου OLVIO το δύσκολο δρόμο προς την επόμενη μέρα, ερμηνεύοντας αυτό τον οδυνηρά επίκαιρο αλλά και αναπάντεχα λυτρωτικό μονόλογο για τη μάχη του σύγχρονου ανθρώπου με τα σημεία και τα τέρατα των καιρών.

Πάρτε μια γεύση εδώ:

Η παράσταση παίζεται κάθε Κυριακή στις 19.00 καθώς και Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ το μειωμένο και 12 ευρώ το κανονικό. Το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι το 210 3414118 ενώ το θέατρο OLVIO βρίσκεται στην Ιερά Οδό 67 & Φαλαισίας 7 στον Βοτανικό.