Μια κινεζική φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι το εμβόλιό της κατά του COVID-19 έχει αποτελεσματικότητα 79%

Μια κινεζική φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι το εμβόλιό της κατά του COVID-19 έχει αποτελεσματικότητα 79%
epa08628133 A Sinopharm company logo is displayed at the company's headquarters in Shanghai, China, 25 August 2020 (issued 27 August 2020). According to media reports, Sinopharm, major state-owned Chinese pharmaceutical company, plans to have a COVID-19 vaccine on the market by the end of 2020. EPA/ALEX PLAVEVSKI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κρατική εταιρεία,Sinopharm, δήλωσε ότι έχει υποβάλει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα για να επιτρέψουν την ευρεία χρήση του εμβολίου.

της Naomi Xu Elegant

Η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinopharm δήλωσε την Τετάρτη ότι το υποψήφιο εμβόλιο της για τον COVID-19 είναι κατά 79,34% αποτελεσματικό ως προς την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Η κρατική εταιρεία δήλωσε ότι έχει υποβάλει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα για να επιτρέψουν την ευρεία χρήση του εμβολίου.

Τα αποτελέσματα της Sinopharm είναι χαμηλότερα από το ποσοστό αποτελεσματικότητας 86% που ανέφεραν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το εμβόλιο στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά πολύ υψηλότερα από το όριο του 50% που απαιτείται για να θεωρηθεί αποτελεσματικό ένα εμβόλιο από την ιατρική κοινότητα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άρχισαν να διανέμουν ευρέως το εμβόλιο της Sinopharm αυτόν τον μήνα και το Μπαχρέιν, το οποίο συμμετείχε επίσης στις δοκιμές Φάσης III της Sinopharm, ενέκρινε το υποψήφιο εμβόλιο της Sinopharm νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Sinopharm δεν εξήγησε τη διαφορά μεταξύ του ποσοστού αποτελεσματικότητας των ΗΑΕ και του δικού της, το οποίο βασίστηκε σε μια ενδιάμεση ανάλυση των δεδομένων κλινικής δοκιμής Φάσης III. Η εταιρεία είπε στο Reuters ότι θα δημοσιοποιήσει λεπτομερή αποτελέσματα αργότερα, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα συμβεί αυτό.

Η εταιρεία δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από την κυβέρνηση για την ευρεία χρήση του εμβολίου της στην Κίνα, αλλά άτομα σε ομάδες υψηλού κινδύνου λαμβάνουν δόσεις του εμβολίου της Sinopharm από τον Ιούλιο στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτης ανάγκης της Κίνας. Η Sinopharm είπε τον Νοέμβριο ότι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Κίνα έλαβαν tο υποψήφιο εμβόλιο στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτης ανάγκης.

Η Sinopharm δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να παράγει 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της το 2021. Σε αντίθεση με τα εμβόλια του COVID-19 που παράγονται από τη Pfizer και τη Moderna, το εμβόλιο της Sinopharm δεν απαιτεί ακριβά δίκτυα ψυχρής αλυσίδας, που σημαίνει ότι η αποθήκευση και η διανομή του εμβολίου της Sinopharm θα είναι φθηνότερες και πιο προσιτές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Η Ινδονησία, για παράδειγμα – η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο – δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές ψυχρής αλυσίδας για την αποθήκευση και διανομή των εμβολίων της Pfizer και της Moderna, αλλά διαθέτει την τεχνολογία που απαιτείται για τη διανομή του εμβολίου της Sinopharm.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε την Τετάρτη η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca/Οξφόρδης, το οποίο, όπως το εμβόλιο της Sinopharm, δεν απαιτεί αποθήκευση ψυχρής αλυσίδας και επομένως είναι φθηνότερο και ευκολότερο να αποθηκευτεί και να διανεμηθεί σε σχέση με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Πηγή: Fortune.com