Μια μέρα πριν τη διορία Τραμπ, η TikTok προσφεύγει στη δικαιοσύνη

AFP

Η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε στο παρελθόν ότι ο μεγάλος όγκος δεδομένων Αμερικανών που συγκεντρώθηκε από την κινεζική εφαρμογή αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η δημοφιλής κινεζική εφαρμογή TikTok, καταθέτοντας αίτηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, επιμένοντας ότι ο δικαστής πρέπει να άρει τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση στην app.

«Παραμένει η δέσμευσή μας όσον αφορά τη συνεργασία με την κυβέρνηση, για να επιλύσουμε τα ζητήματα που έθεσε, αλλά σήμερα ζητάμε προστασία για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι συζητήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν», σημειώνει.

Η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε στο παρελθόν ότι ο μεγάλος όγκος δεδομένων Αμερικανών που συγκεντρώθηκε από την κινεζική εφαρμογή αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και ζήτησε από τη μητρική εταιρεία της TikTok, την ΒyteDance, να συμφωνήσει και να κανονίσει την πώληση των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ σε μια αμερικανική εταιρεία έως τις 12 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστής στις ΗΠΑ μπλόκαρε προσωρινά στις αρχές Νοέμβρη διάταγμα της κυβέρνησης Τραμπ το οποίο απαγόρευε στις Apple και Google να προσφέρουν για download την εφαρμογή TikTok. Η απόφασή του ισχύει έως αύριο 12 Νοεμβρίου.