Μια μνημειώδης έκδοση για τη Ferrari

Μια μνημειώδης έκδοση για τη Ferrari

Τα περιορισμένα αντίτυπα της συλλεκτικής έκδοσης αποτίουν φόρο τιμής στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. 

Εδώ και επτά δεκαετίες, το όνομα «Ferrari» είναι συνώνυμο με την ταχύτητα, το στυλ, το γούστο. Τώρα, μια επική έκδοση – σε περιορισμένα αντίτυπα – αποτίει φόρο τιμής στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Και προτείνεται στους καταναλωτές σε ειδική θήκη, σχεδιασμένη από τον Μαρκ Νιούσον.

Για να συγκροτήσουν αυτόν τον τόμο, οι εκδόσεις TASCHEN συνεργάστηκαν στενά με τη Ferrari: υλικό από τα αρχεία της αυτοκινητοβιομηχανίας και από ιδιωτικές συλλογές σε όλον τον κόσμο, φωτογραφίες που για πρώτη φορά βλέπουν το φως, ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτουν τις ιστορίες πίσω από τους θριάμβους της Ferrari, και τους πρωταγωνιστές της.

Η δουλειά του Ιταλού δημοσιογράφου Πίνο Αλιέβι κυκλοφορεί σε 1.947 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα. Φτιαγμένα στο χέρι, δερματόδετα, και μέσα σε θήκη από αλουμίνιο την οποία ο Μαρκ Νιούσον εμπνεύστηκε από κινητήρα Ferrari. Η συλλεκτική έκδοση (αριθμός αντιτύπου από 251 έως 1.947) φέρει την υπογραφή του Πιέρο Φεράρι, αντιπροέδρου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και μοναδικού ζώντος γιου του θρυλικού Έντσο Φεράρι.

Η art edition (αριθμός αντιτύπου 1 έως 250) φέρει τις υπογραφές των Τζον Έλκαν (τον επέλεξε ως κληρονόμο ο Τζάνι Ανιέλι και προεδρεύει της Fiat Chrysler Automobiles) και Σέρτζο Μαρκιόνε (του εκλιπόντος διευθύνοντος συμβούλου που άλλαξε προς το καλύτερο τις τύχες της Fiat και της Chrysler). Αυτή η έκδοση συνοδεύεται από βιβλιοστάτη, σχεδιασμένο από τον Νιούσον και ο οποίος παραπέμπει στον 12κίληνδρο κινητήρα της Ferrari.

Δείτε ακόμη: Σε τιμή-ρεκόρ πουλήθηκε ιστορικό μοντέλο της Ferrari