Μια νέα εφαρμογή στην υπηρεσία των οδηγών ταξί

Μια νέα εφαρμογή στην υπηρεσία των οδηγών ταξί

Το cabs.gr βραβεύτηκε στον θεσμό των φετινών Tourism Awards.

Φέτος μας λένε ότι ο εισερχόμενος τουρισμός θα σπάσει όλα τα ρεκόρ αποφέροντας σημαντικά έσοδα στη χώρα. Το ζητούμενο όμως είναι αν τα νούμερα αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τα επόμενα χρόνια. Για να γίνει αυτό απαιτούνται λογικές τιμές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα καταστήσουν και πάλι την Ελλάδα ελκυστικό τουριστικό προορισμό και θα της δώσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των γειτονικών χωρών.

Η αλήθεια είναι πως πολλές αξιόλογες προσπάθειες έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα από τους αρμόδιους φορείς, αλλά και σε επίπεδο ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Φέτος στον θεσμό των Tourism Awards έκανε την εμφάνισή της μια έξυπνη ιδέα η οποία απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην ομάδα “Technology Infrastructure Transformation”. Και το όνομα αυτής…..cabs.gr.

Πρόκειται για μια εφαρμογή διαχείρισης στόλου που «λύνει τα χέρια» στους οδηγούς των ταξί τουριστικών περιοχών. Απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εταιρείες ταξί και η χρήση της δίνει επί της ουσίας τη δυνατότητα σε κάποιον να καλέσει ταξί μέσα από το διαδίκτυο κάνοντας χρήση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή ή μιας Smartphone συσκευής.

Η αρχική ιδέα ανήκει στον συνεταιρισμό ταξί της Ρόδου, ο οποίος έψαχνε τρόπους επίλυσης του προβλήματος της αναμονής του πελάτη στο τηλεφωνικό κέντρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που άγγιζε τα 8 με 10 λεπτά. Για να αποφορτιστεί το τηλεφωνικό κέντρο των ξενοδοχειακών μονάδων, σχεδιάστηκε μια web based εφαρμογή η οποία τοποθετήθηκε πίσω από κάθε reception με προδηλωμένα τα στοιχεία του ξενοδοχείου και ο εντοπισμός του ταξί μπορούσε να γίνει σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το γεγονός ότι απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες του κλάδου είναι το βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το cabs.gr από άλλες εφαρμογές που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο δουλειάς για τον οδηγό του ταξί, για την reception του ξενοδοχείου και τον τουριστικό πράκτορα.

Η τιμητική διάκριση ήταν απόρροια σκληρής δουλειάς καθώς είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες πριν από το λανσάρισμα της εφαρμογής. Κατά την πιλοτική λειτουργία του cabs.gr, δόθηκε πρόσβαση σε περίπου 300 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις με την δυνατότητα να καλέσουν ταξί με το πάτημα ενός πλήκτρου και να λάβουν άμεσα απάντηση για τον αριθμό του οχήματος ταξί που θα τους παραλάβει και την αναμενόμενη ώρα. Έκτοτε η πρόοδος που έχει καταγραφεί είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πως σήμερα έχουν συναφθεί συμφωνίες με περισσότερες από 2500 επιχειρήσεις και έχουν διεκπεραιώσει πάνω από 360.000 αναθέσεις.

Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Χερσόνησος, Ελούντα και Άγιος Νικόλαος χρησιμοποιούν ήδη τις υπηρεσίες του cabs.gr ενώ στο προσεχές διάστημα αναμένεται να προστεθούν στο «πεδίο δράσης» και άλλες 3 περιοχές της Ελλάδος. Οι φετινές προβλέψεις της ομάδας που σχεδίασε την βραβευμένη εφαρμογή κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο αναθέσεις. Τα στοιχεία πάντως επιβεβαιώνουν πως στους σταθμούς που έχουν λειτουργήσει την εν λόγω εφαρμογή έχει γίνει καλύτερη διαχείριση εργατοωρών και έχει καταγραφεί αύξηση τζίρου κατά 15-20%.

Διαβάστε ακόμη: 

H Eλληνίδα που έβαλε σε τάξη τα ταξί

Πληρώστε το ταξί με την πιστωτική σας κάρτα!