Πληρώστε το ταξί με την πιστωτική σας κάρτα!

Πληρώστε το ταξί με την πιστωτική σας κάρτα!

Η νέα έκδοση του Taxibeat δίνει για πρώτη φορά στους Έλληνες τη δυνατότητα να πληρώνουν την αξία της διαδρομής τους μέσω κάρτας.

Φαινόταν σαν κάτι βγαλμένο από ταινία, κάτι που θα μπορούσε κάποιος να κάνει σε ένα «yellow cab» στη Νέα Υόρκη… Στην Ελλάδα σίγουρα ποτέ κανείς δεν θα περίμενε να μπορεί να πληρώσει τη διαδρομή του ταξί με πιστωτική κάρτα. Κι όμως, με τη νέα έκδοση του Taxibeat, η δυνατότητα αυτή αποκτάται από όσους επιλέξουν την υπηρεσία για τη μεταφορά τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, «από σήμερα μπορείτε να μπαίνετε στο Taxibeat σας, και όταν φτάνετε στον προορισμό σας, απλά να αποχαιρετάτε τον οδηγό. Χωρίς να πληρώσετε, χωρίς να ψάχνετε για ψιλά».

Με τη νέα έκδοση 6.0 της δημοφιλούς εφαρμογής που είναι από σήμερα διαθέσιμη για download, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτασ στον Taxibeat λογαριασμό τους. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του δρομολογίου, η αξία του θα πληρώνεται αυτόματα αμέσως μετά το τέλος του.

Διαβάστε ακόμη: Το μέλλον των πληρωμών από το κινητό μας

Πως να αποκτήσετε τη δυνατότητα αυτή;
Έχοντας κατεβάσει από το App Store ή το Play Store τη νέα έκδοση της εφαρμογής του Taxibeat (6.0), η εφαρμογή θα σας ενημερώσει ότι μπορείτε να καταχωρήσετε την πιστωτική σας κάρτα – αν θέλετε το κάνετε αμέσως ή το αφήνετε για αργότερα. Όταν το κάνετε θα δείτε πεδία με τα βασικά στοιχεία καταχώρησης πιστωτικής κάρτας: αριθμός, ημερομηνία λήξης και κωδικός ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Taxibeat, τα στοιχεία της κάρτας σας είναι απόλυτα ασφαλή: «Κρυπτογραφούνται κατά την εισαγωγή τους, αποστέλλονται και φυλάσσονται στην εταιρεία που κάνει την επεξεργασία των συναλλαγών, μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες στον κόσμο. Εκτός των τελευταίων 4 ψηφίων του αριθμού της κάρτας και της ημερομηνίας λήξης, δεν τηρούμε άλλα στοιχεία της κάρτας σας στους servers μας».

Διαβάστε ακόμη: Χρεωστική ή πιστωτική κάρτα;

Από τη στιγμή που έχετε καταχωρήσει την κάρτα σας μπορείτε να της δώσετε μια ονομασία (π.χ. «Προσωπική»), και μετά να προσθέσετε μια δεύτερη (ή και τρίτη) δίνοντας της ένα ξεχωριστό όνομα (πχ. business). Αν έχετε ενεργοποιημένο το κουμπί «Ενεργή» σημαίνει ότι κάθε φορά που καλείτε το Taxibeat σας, ο οδηγός θα ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν θα σας ζητήσει λεφτά. Αν θέλετε να πληρώσετε μετρητοίς, θα πρέπει πρώτα ΠΡΙΝ καλέσετε τον οδηγό σας, να πάτε στην ίδια περιοχή ρυθμίσεων («Πιστωτικές») και να απενεργοποιήσετε το ίδιο κουμπί.

Στην ίδια οθόνη («Πιστωτικές») μπορείτε αν θέλετε να δηλώσετε ένα προεπιλεγμένο φιλοδώρημα («Tip») στον οδηγό σας. Αν πατήσετε πάνω σε μια οποιαδήποτε επιλογή, εκτός από το 0%, τότε κάθε φορά στην τιμή του ταξίμετρου θα προστίθεται το αντίστοιχο ποσοστό (π.χ. 5%, 10% κλπ) και το σύνολο θα χρεώνεται στην πιστωτική σας κάρτα. Ο οδηγός που καλείτε γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα λάβει φιλοδώρημα στο τέλος της διαδρομής.

1/2

Η διαδικασία κλήσης ενός οδηγού και της διαδρομής παραμένει πάντα η ίδια. Όπως εξηγεί το Taxibeat, «στο τέλος της διαδρομής ο οδηγός σας θα καταχωρήσει στο κινητό του το ποσό του ταξίμετρου και αυτό θα εμφανιστεί στο κινητό σας όπως και τώρα. Μπορείτε αν θέλετε να μείνετε στο ταξί περιμένοντας να δείτε αν χρέωσε στην κάρτα σας το σωστό ποσό,ή απλά να φύγετε: οι οδηγοί του Taxibeat έχουν χτίσει μαζί σας μια τέτοια σχέση εμπιστοσύνης, που μετά τις πρώτες διαδρομές θα ξέρετε ότι μπορείτε να συνεχίζετε να τους εμπιστεύεστε. Σε κάθε περίπτωση, το Taxibeat θα φροντίσει να μην έχετε κανένα πρόβλημα με τη συναλλαγή σας, ακόμα και αν συμβεί το παραμικρό».

Διαβάστε ακόμη: Τέσσερα εκατομμύρια δολάρια για το Taxibeat