Μία νέα «πόλη» με ευρωπαϊκές γειτονιές φτιάχνει η Huawei για τους υπαλλήλους της (Βίντεο)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το εν λόγω συγκρότημα μπορεί να στεγάσει 25.000 εργαζομένους.

H κινεζική τεχνολογική εταιρεία-κολοσσός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, Huawei, ετοιμάζει ένα καινούριο χώρο γραφείων, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για να μοιάζει με διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης.

Το CNBC επισκέφτηκε το συγκρότημα, που μπορεί να στεγάσει 25.000 εργαζομένους. Χωρίζεται σε «πόλεις», οι οποίες είναι περιοχές, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν και κάθε μία έχει το όνομα ευρωπαϊκής πόλης. Οι πόλεις που «αντιπροσωπεύονται περιλαμβάνουν τη Γρανάδα, το Παρίσι, τη Βερόνα και τη βελγική Μπρυζ. Το συγκρότημα είναι ακόμη σε φάση ανοικοδόμησης. Μέχρι στιγμής οκτώ από τις 12 πόλεις έχουν ολοκληρωθεί.

Τα γραφεία βρίσκονται στη νότια Κίνα, σε μία περιοχή που ονομάζεται Dongguan. Είναι βόρεια της Σενζέν, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Huawei, στα οποία απασχολούνται περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι. Το συγκρότημα στη Dongguan είναι τόσο μεγάλο που λειτουργεί τραμ για να μεταφέρει το προσωπικό μεταξύ των πόλεων, ενώ ήδη εργάζονται εκεί 17.000 άτομα.

Υπάρχει ακόμη και γέφυρα που συνδέει διαφορετικές περιοχές της λίμνης, η οποία είναι πιστό αντίγραφο της Γέφυρας της Ελευθερίας, στη Βουδαπέστη.