«Μία περιφέρεια, ένας πλανήτης»

«Μία περιφέρεια, ένας πλανήτης»

Το παράδειγμα της Μεσσηνίας να γίνει παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, καλεί ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης κατακτούν τις αγορές του κόσμου, χάρη στην ποιότητά τους και το σύγχρονο μάρκετινγκ», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ellines.com: «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης». Συμπλήρωσε δε, ότι «αν κινητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνάμεις του Ελληνισμού, τόσο μέσα όσο και έξω από τη χώρα, θα τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Καλαμάτα αναγνωρίζεται ως διεθνής προορισμός για τον πολιτισμό, όχι μόνο για την ιστορία της, αλλά πλέον και για τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή, ενώ υπενθύμισε ότι παράλληλα, προσφέρονται τουριστικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, καθώς μόλις χτες ανακοινώθηκε πως οι αεροπορικές αφίξεις στη Μεσσηνία σημείωσαν αύξηση- ρεκόρ κατά 44% φέτος.

«Αυτά δεν έγιναν τυχαία. Συνέβησαν επειδή κάποιοι, παρά τις σοβαρές δυσκολίες, προέβαλαν την περιοχή, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και τις επενδύσεις. Δούλεψαν σκληρά και τελικώς τα κατάφεραν. Αυτό, λοιπόν, που έγινε στη Μεσσηνία, πρέπει να γίνει σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα» κατέληξε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι και η κυβέρνηση από την πλευρά της συνεχίζει την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Διαβάστε ακόμη: Τα μυστικά της χρηματοδότησης από angels investors