Μία στις δέκα ισπανικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

Μία στις δέκα ισπανικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

Μία στις δέκα ισπανικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία Blockchain. Αυτό αναφέρει μελέτη της εταιρείας συμβούλων IDC. Από δήμους και δημόσια πανεπιστήμια έως μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιομηχανίες υιοθετούν το Blockchain, ενθαρρύνοντας το οικοσύστημα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η IDC, το 46% των ισπανικών μεγάλων επιχειρήσεων τάσσονται υπέρ της ενσωμάτωσης του του Blockchain καθώς επίσης και άλλων τεχνολογιών κρυπτογράφησης προς ενίσχυση της ασφάλειάς τους.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση «The Art of Blockchain and Cryptographic Technologies in Spain», της IDC 1 στις 4 εταιρείες στην Ισπανία είχε έκθεση σε τεχνολογίες blockchain, ενώ το 11% του επιχειρηματικού τομέα χρησιμοποιεί ενεργά ένα blockchain. Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες logistics, συστήματα βασισμένα σε Blockchain χρησιμοποιούνται στο 17% των επιχειρήσεων αυτού του κλάδου.
Νέα οικονομία
Παρότι η χρήση blockchain στον ισπανικό επιχειρηματικό τομέα αυξάνεται, πρέπει να αποδείξει την αποτελεσματικότητα και τα πλεονεκτήματά της έναντι των κεντρικών και παραδοσιακών λύσεων, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Realsec. «Η νέα οικονομία απαιτεί την υιοθέτηση επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται στην ψηφιακή καινοτομία. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2020, το Blockchain άρχισε να θεωρείται μια αποτελεσματική τεχνολογία που επιτρέπει τη μείωση του κόστους και των κινδύνων. Το Blockchain έχει γίνει μια από τις στρατηγικές τεχνολογίες που θέλει να χρησιμοποιήσει ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών» πρόσθεσε. Σημειώνεται πως, παρότι η κυβέρνηση διάκειται φιλικά απέναντι στο blockchain, δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τα κρυπτονομίσματα, ενώ παράλληλα εργάζεται σκληρά για την εξεύρεση τρόπων φορολόγησής τους.