Μίχαλος: Χρειάζονται κίνητρα από την ΕΕ για την αντιστροφή του φαινομένου brain drain

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιόχανες Χαν. 

Τη διαμόρφωση κινήτρων προκειμένου να αναστραφεί το φαινόμενο του brain drain που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας ζήτησε πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, από τον επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, με τον οποίο συναντήθηκε στο περιθώριο της τακτικής συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μίχαλος επισήμανε στον κ. Χαν ότι η Ελλάδα διαδραματίζει αυτήν τη στιγμή σταθεροποιητικό ρόλο στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου και επιθυμεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ευρωπαϊκή πορεία των υποψήφιων προς ένταξη χωρών στην ΕΕ. Τόνισε, ωστόσο, στον επίτροπο ότι οι χώρες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην ΕΕ θα πρέπει να πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, όπως ακριβώς αυτές έχουν τεθεί και από τις επίσημες ελληνικές Αρχές, ώστε να προάγεται τόσο το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της Ελλάδας.

Ανέλυσε, δε, διεξοδικά στον κ. Χαν τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην οικονομία της χώρας και υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις για την αναβάθμιση της μείζονος περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των υπό ένταξη χωρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε διευρυμένη συζήτηση για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους συγκεκριμένους σκοπούς, με τον κ. Μίχαλο να επισημαίνει στον κ. Χαν ότι τα Ευρωεπιμελητήρια θα αποτελέσουν αρωγό προς αυτήν την κατεύθυνση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετικά άρθρα