Μίχαλος: Ευεργετικό μέτρο η αύξηση του κατώτατου μισθού – Να περικοπεί το εργατικό κόστος

Μίχαλος: Ευεργετικό μέτρο η αύξηση του κατώτατου μισθού – Να περικοπεί το εργατικό κόστος
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλάει στην 3η Ευρωαραβική Σύνοδος που διοργανώνεται στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής, Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλει και στην αναθέρμανση της αγοράς», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ευεργετικό μέτρο για τους εργαζομένους η αύξηση του κατώτατου μισθού και υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλει και στην αναθέρμανση της αγοράς.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού και κυρίως η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού μετά από σχεδόν δέκα χρόνια συνεχών μειώσεων σίγουρα αποτελεί ένα ευεργετικό μέτρο για τους εργαζομένους μας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλει και στην αναθέρμανση της αγοράς. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μείωση του εργοδοτικού κόστους, με μια ταυτόχρονη προσπάθεια για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Ταυτόχρονα, με την επιστροφή της κανονικότητας στην οικονομία και στην αγορά μεσοπρόθεσμα, επιβάλλεται η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων ώστε μεταξύ τους να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους, χωρίς κρατικές παρεμβάσεις».