MIG: Ρεκόρ κερδοφορίας για τη FAI Rent-a-Jet AG

MIG: Ρεκόρ κερδοφορίας για τη FAI Rent-a-Jet AG

Νέο ρεκόρ κερδοφορίας κατέγραψε για το 2014 η FAI Rent-a-Jet AG, ελεγχόμενη κατά ποσοστό 51% θυγατρική εταιρεία της Marfin Investment Group.

Άνοδο κερδών προ φόρων 30% σημείωσε κατά τη χρήση 2014, στα 8,1 εκατ. ευρώ, (2013: 6,1 εκατ. ευρώ), η εξειδικευμένη στις αεροδιακομιδές ασθενών εταιρία, FAI Rent-a-Jet AG με έδρα τη Γερμανία.

Η εταιρία, που ελέγχεται κατά 51% από την Μarfin Investment Group (MIG), κατέγραψε αύξηση εσόδων 10% στα 73,5 εκατ. ευρώ, έναντι 66,1 εκατ.ευρώ το 2013, όπως ανακοινώθηκε.

Ο στόλος της εταιρίας αριθμεί 21 αεροσκάφη, αποτελούμενος από τρία αεροσκάφη Global Express, τέσσερα Challenger 604, επτά Learjet 60/60XR, τέσσερα Learjet 55, ένα Learjet 40XR και ένα Learjet 35A. Ο στόλος των αεροσκαφών ξεπέρασε τις 12.700 ώρες πτήσεις το 2014, ενώ η αυξημένη δραστηριοποίησή του προήλθε από την αύξηση της ζήτησης κατά 13% για τον εξειδικευμένο στόλο των αεροσκαφών για μεταφορά ασθενών (ασθενοφόρα), λόγω της υγειονομικής κρίσης στη Δυτική Αφρική, και της αύξησης κατά 40% των υπηρεσιών προς τους μεγαλύτερους Μη-Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) παγκοσμίως, με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρία τα τελευταία 11 χρόνια.

Ένα από τα κύρια επιτεύγματα μέσα στο 2014 αποτελεί η έναρξη των εργασιών στο νέο υπόστεγο αεροσκαφών (Hangar 7) στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Νυρεμβέργη. Η προσθήκη του νέου υπόστεγου (Hangar 7) επέκτεινε κατά 6.000 τ.μ. τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, εκ των οποίων επιπρόσθετα 3.000 τ.μ. αφορούν χώρους γραφείων και καταστημάτων. Το νέο υπόστεγο χτίστηκε για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των εργασιών συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών (MRO) της FAI Technik, τόσο για το στόλο της FAI όσο και για αεροσκάφη τρίτων.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του 2015 η FAI θα συνεχίσει την αντικατάσταση ενός αριθμού αεροσκαφών, με το Learjet 35A και την πλειοψηφία των αεροσκαφών Learjet 55 να αντικαθίστανται από αεροσκάφη Learjet 60. Από το σύνολο του στόλου των 21 αεροσκαφών, η FAI έχει συνάψει μακροχρόνια συμβόλαια διαχείρισης για δέκα αεροσκάφη, ενώ δύο αεροσκάφη Global Express εκτελούν υπηρεσίες VIP-Charter και επτά αεροσκάφη (τέσσερα Learjets και τρία Challenger 604) εκτελούν υπηρεσίες αεροδιακομιδής ασθενών (ασθενοφόρα).

Η FAI διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Global Express και Challenger στη Γερμανία καθώς και το μεγαλύτερο στόλο Learjet στην Ευρώπη, γεγονός που συμβάλει στην ανάδειξή της ως ο δεύτερος μεγαλύτερος φορέας υπηρεσιών γενικής αεροπορίας και ενός εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων από πλευράς εσόδων.

Ο Πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρίας Ζίγκφριντ Άξτμαν (Siegfried Axtmann) σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την επίτευξη νέας ιστορικά υψηλής κερδοφορίας. Η συνολική αύξηση κατά 10% της δραστηριότητας του στόλου, ο οποίος σημειωτέον παρέμεινε αμετάβλητος έναντι του 2013, τροφοδοτήθηκε από την αυξημένη διαθεσιμότητα και τη σταθερή αξιοπιστία, η οποία έχει επιτευχθεί με την αντικατάσταση παλαιότερων αεροσκαφών με νεότερου τύπου. Υπάρχουν ήδη ενθαρρυντικά μηνύματα από τις οικονομικές επιδόσεις των δύο πρώτων μηνών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εταιρία θα επιτύχει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και στο τέλος του 2015».