Μικροεπενδυτές της Reddit έβαλαν τώρα στο μάτι το ασήμι- Ράλι 10%

Μικροεπενδυτές της Reddit έβαλαν τώρα στο μάτι το ασήμι- Ράλι 10%
Photo: pixabay.com
Ράλι 10% για το μέταλλο, «σκαρφαλώνει» σε υψηλό 5 μηνών, στα 29,61 δολάρια/ουγγιά. Μετά τη GameStop και άλλες μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης το κίνημα των μικρομετόχων βάζει στο στόχαστρο εμπορεύματα.

Το ασήμι βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της επενδυτικής φρενίτιδας που σαρώνει τις αγορές, στέλνοντας το μέταλλο σε υψηλό 5 μηνών και πυροδοτώντας ένα debate για τη δύναμη των μικροεπενδυτών που εμπνέονται από τη Reddit, προχωρώντας σε ολοένα και πιο μεγάλους στόχους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ασήμι κάνει άλμα 10%, φτάνοντας στα 29,61 δολάρια/ουγγιά, μετά από ένα Σαββατοκύριακο που συγκλόνισε τις διαδικτυακές πωλήσεις του μετάλλου από τις ΗΠΑ έως την Αυστραλία. Το iShares Silver Trust της BlackRock, το μεγαλύτερο διαπραγματεύσιμο σε χρηματιστήριο προϊόν (ETF) που παρακολουθεί το μέταλλο, κατέγραψε άνευ προηγουμένου καθαρή εισροή 944 εκατ. δολαρίων την Παρασκευή.

Το ασήμι ανεβαίνει καθώς η φρενίτιδα της Reddit μεταφέρεται στα εμπορεύματα. Όπως η GameStop και άλλες μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης έχουν σαγηνεύσει τον χρηματοοικονομικό κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες, η άνοδος στο ασήμι μπορεί να εντοπιστεί στο φόρουμ WallStreetBets της Reddit.

Ωστόσο, το ασήμι διαφέρει πολύ από τις μετοχές όπως της GameStop. Πρώτον, το περιθώριο για short sqeeze στο ασήμι δεν είναι τόσο ευνόητο: Οι διαχειριστές χρημάτων είχαν καθαρή long θέση στο μέταλλο από τα μέσα του 2019, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Commodity Futures Trading Commision. Επίσης, η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών είχε κεφαλαιοποίηση περίπου 1,4 δισ. δολαρίων στα μέσα Ιανουαρίου, προτού η Reddit φρενίτιδα στείλει την αξία της εταιρείας 16 φορές πάνω.

Αντίθετα, το ασήμι που βρίσκεται στα θησαυροφυλάκια στο Λονδίνο μόνο έχει αξία 48 δισ. δολάρια.