Μηλιός: Καθυστέρηση πληρωμών μέχρι την επίτευξη συμφωνίας

Μηλιός: Καθυστέρηση πληρωμών μέχρι την επίτευξη συμφωνίας

Ενδεχόμενη καθυστέρηση πληρωμών προς τους δανειστές δεν θα οδηγούσε σε έξοδο από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Γιάννη Μηλιό. 

«Σκάκι, όχι πόκερ! (Ξανακερδίζοντας τον χαμένο χρόνο)», είναι ο τίτλος του κειμένου που δημοσιοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Γιάννης Μηλιός. Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπεύθυνος χάραξης οικονομικής πολιτικής του κόμματος της Κουμουνδούρου αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές και προτείνει την καθυστέρηση των πληρωμών προς τους δανειστές της χώρας μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία.

«Η υιοθέτηση εκ μέρους οποιασδήποτε χώρας ενός νέου αποκλειστικού εθνικού νομίσματος θα μετέτρεπε την Ευρωζώνη από μια ενιαία νομισματική περιοχή σε ζώνη σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, η σταθερότητα (και ύπαρξη) της οποίας θα κατέρρεε σύντομα, από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των χρηματαγορών στο περιβάλλον “συναλλαγματικού κινδύνου” που θα δημιουργείτο αμέσως μετά την πρώτη έξοδο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως η καθυστέρηση πληρωμών δεν συνεπάγεται έξοδο από την Ευρωζώνη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Γιάννη Μηλιού εδώ.