«Μήλον της έριδος» τα φτηνά ελληνικά εξοχικά σπίτια

«Μήλον της έριδος» τα φτηνά ελληνικά εξοχικά σπίτια

Δυναμική είσοδος ξένων στην ελληνική αγορά εξοχικής κατοικίας. Ποια ακίνητα έχουν ζήτηση ανάλογα με την περιοχή.

Συνολικές επενδύσεις 285 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ακινήτων έχουν πραγματοποιήσει ξένοι αγοραστές την τελευταία διετία (2012-2013), γεγονός που συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι η πορεία ανάκαμψης της αγοράς κατοικίας θα ξεκινήσει από τον κλάδο της εξοχικής κατοικίας, όπως άλλωστε εκτιμούν και αρκετοί αναλυτές το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή,  κύριοι αγοραστές μέχρι στιγμής παραμένουν άνθρωποι από τη Βόρεια Ευρώπη (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία και σκανδιναβικές χώρες), ωστόσο, αυξανόμενο αγοραστικό ενδιαφέρον καταγράφεται επίσης από Ρώσους και Κινέζους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της McKinsey, η ελληνική αγορά εξοχικής κατοικίας μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά, ώστε να καταγράφει ετήσιες πωλήσεις 8.000 εξοχικών σε ξένους αγοραστές, με τις εισπράξεις να ανέρχονται σε 2,4 δισ. ευρώ. Με βάση το χθεσινό δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Alpha Bank, και με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος κατά το 2013 η εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό για αγορά ακινήτων (κατά κύριο λόγο παραθεριστικών κατοικιών) ανήλθε σε 168 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 48,7% σε σχέση με το 2012, όταν είχαν επενδυθεί 113 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr