Μην εκπλαγείτε εάν το Ether ξεπεράσει το bitcoin ως το κυρίαρχο ψηφιακό νόμισμα, λέει η Goldman Sachs

AFP

Οι πραγματικές περιπτώσεις χρήσης του Ether του δίνουν τη δυνατότητα να γίνει το κυρίαρχο ψηφιακό νόμισμα τα επόμενα χρόνια, δήλωσε η Goldman Sachs σε σημείωμα την Τρίτη.

Η τράπεζα πιστεύει ότι το Ether «μοιάζει σήμερα με το κρυπτονόμισμα με το υψηλότερο δυναμικό πραγματικής χρήσης, καθώς το Ethereum, η πλατφόρμα στην οποία βρίσκεται το ψηφιακό νόμισμα, είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ανάπτυξης για εφαρμογές έξυπνων συμβάσεων», σύμφωνα με το σημείωμα.

Αυτό σημαίνει ότι το Ether θα μπορούσε τελικά να ξεπεράσει το bitcoin ως το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με τη Goldman Sachs. Παρόλο που το bitcoin μπορεί να έχει το ισχυρότερο εμπορικό σήμα, δεδομένου του πλεονεκτήματος της πρώτης κυκλοφορίας, δεν διαθέτει μερικές από τις συχνά αναφερόμενες περιπτώσεις πραγματικής χρήσης του Ether, εν μέρει λόγω της αργής ταχύτητας συναλλαγής των μόλις επτά νομισμάτων ανά δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το ποιο κρυπτονόμισμα κυριαρχήσει, κανένα δεν θα είναι σε θέση να προσπεράσει τοn χρυσό σύντομα, δήλωσε η Goldman, υποστηρίζοντας ότι η υψηλή τους μεταβλητότητα δεν τα καθιστά άμεσους ανταγωνιστές προς ένα περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου όπως ο χρυσός.

«Ο χρυσός ανταγωνίζεται τα κρυπτονομίσματα στον ίδιο βαθμό με άλλα επισφαλή μέσα όπως οι μετοχές και τα κυκλικά βασικά εμπορεύματα. Θεωρούμε τον χρυσό ως αμυντική αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και τα κρυπτονομίσματα ως επισφαλή αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού», εξήγησε η Goldman.

Και ο ανταγωνισμός μεταξύ διαφορετικών κρυπτονομισμάτων βλάπτει επίσης την ικανότητά τους να αναδειχθούν σε μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που οι επενδυτές θα θεωρούν ασφαλή.

«Αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρυπτονομισμάτων είναι ακόμα ένας παράγοντας κινδύνου που τα εμποδίζει από το να γίνουν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία σε αυτό το στάδιο», κατέληξε η Goldman. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 10.772 διαφορετικά κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.