Μήνυμα από τον Έλληνα «βασιλιά των μαγιό» για τον Dr Li

Μήνυμα από τον Έλληνα «βασιλιά των μαγιό» για τον Dr Li
Με σημερινή ανακοίνωσή του από το Γκέτεμποργκ, ο Πάνος Παπαδόπουλος, καταδικάζει έντονα τον ρατσισμό που βλέπει να στοχεύει τους Ασιάτες, ως συνέπεια της εξάπλωσης του ιού και λέει ότι θέλει να πάρει θέση στις εξελίξεις, ως Έλληνας μετανάστης ο ίδιος, στην Σουηδία.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται μέσω της εταιρείας Panos Emporio στη Σουηδία και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες, γνωστός και ως «βασιλιάς των μαγιό», καταδικάζει τον ρατσισμό που εκδηλώνεται προς τους Κινέζους τον τελευταίο καιρό και δεσμεύεται να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του ηρωικού γιατρού Dr Li Wenliang, που προσπάθησε να προειδοποιήσει τον κόσμο για την ραγδαία μετάδοση του κορωνοϊού- αλλά απεβίωσε χτυπημένος και ο ίδιος από τον θανατηφόρο ιό.

Με σημερινή ανακοίνωσή του από το Γκέτεμποργκ, ο Πάνος Παπαδόπουλος, καταδικάζει έντονα τον ρατσισμό που βλέπει να στοχεύει τους Ασιάτες, ως συνέπεια της εξάπλωσης του ιού και λέει ότι θέλει να πάρει θέση στις εξελίξεις, ως Έλληνας μετανάστης ο ίδιος, στην Σουηδία. Όπως εξηγεί, μετά την κρίση στην Ελλάδα την περίοδο 2007- 2008, ο ελληνικός λαός αντιμετωπίστηκε σαν παρίας. «Δεν είχαμε κάνει τίποτα λάθος, ωστόσο ήμασταν στόχοι από προκατάληψη και άγνοια», τονίζει μεταξύ άλλων σημειώνοντας ότι τώρα οι Ασιάτες σε όλο τον κόσμο στοχοποιούνται κατά αντίστοιχο τρόπο για την καταστροφή που προκαλείται από τον ιό. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ο ιός δεν είναι ασιατικό πρόβλημα, είναι παγκόσμιο. «Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Ο ρατσισμός είναι ντροπή σε όποια μορφή κι αν εμφανίζεται…», προσθέτει.

Ο ίδιος μετανάστευσε στη Σουηδία στα τέλη της εφηβείας του επιθυμώντας να ξεφύγει από το περιβάλλον πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα και να επιχειρήσει ξεκινώντας από το μηδέν σε μια χώρα με σταθερότητα. Τα κατάφερε, δημιουργώντας ένα brand στην κατηγορία των μαγιό που είναι Νο1 σήμερα σε όλη τη Σκανδιναβία.

«…Ο πλανήτης μας είναι στρογγυλός, έχουμε μαζί τα προβλήματα. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ενωμένοι και να βοηθούν ο ένας τον άλλον μέσω τέτοιων κρίσεων που δεν έχει σημασία από πού προέρχονται. Κανένας λαός δεν πρέπει να μένει μόνος όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν όλους μας. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση και ευθύνη…», λέει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος που επιθυμεί να συνδεθεί με την οικογένεια του Dr Li, για τον οποίο πιστεύει ότι έκανε μια τεράστια θυσία ακολουθώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, υπηρετώντας την ανθρωπότητα ανεξάρτητα από το κόστος και ασκώντας το έργο του με αγάπη και πάθος.