Μείωση κατά 4,9% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Μείωση κατά 4,9% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από τον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών και αφορούν τις πωλήσεις Αυγούστου.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 4,9% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν υποχώρησε στα 686.597, καθώς σημειώθηκε περαιτέρω πτώση στις αγορές της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, με αποτέλεσμα η ποσοστιαία μείωση για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου να φθάσει στο 5,2%. «Μείωση σημειώθηκε στις σημαντικές αγορές», ανέφερε ο Σύνδεσμος, με μόνη εξαίρεση τη Βρετανία, όπου καταγράφηκε αύξηση 10%.

Διαβάστε ακόμη: Ξεχάστε το αμάξι που ξέρατε

Κορυφαίοι παράγοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας και αναλυτές του κλάδου ελπίζουν ότι η αγορά θα φτάσει στο ναδίρ της και θα σταθεροποιηθεί μετά την αναμενόμενη φέτος μείωση για έκτο συνεχόμενο έτος, σε χαμηλό επίπεδο εικοσαετίας.

Η γαλλική Peugeot σημείωσε τη μεγαλύτερη κάμψη στις πωλήσεις, με μείωση της τάξης του 18%, η οποία περιόρισε το μερίδιο αγοράς της στο 11% τους πρώτους 8 μήνες, μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Οι πωλήσεις της ιταλικής Fiat μειώθηκαν κατά 4,9%, ενώ της επικεφαλής της αγοράς Volkswagen κατά 11%. Οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν 9,9% και σημείωσαν μικρή μεταβολή στο οκτάμηνο, με αποτέλεσμα τη αύξηση του μεριδίου της εταιρείας να αυξηθεί. Οι πωλήσεις της Mercedes αυξήθηκαν 8,5% τον Αύγουστο και 5,5% το 8μηνο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς