Μείωση των παραγγελειών της Huawei έως και 30% ελέω εμπορικού πολέμου

Σύμφωνα με τη Nikkei, ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός έχει μειώσει τις παραγγελίες από προμηθευτές ως και 30% μετά από τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ.

Η Huawei μείωσε ή ακύρωσε παραγγελίες από προμηθευτές για εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούνται στα κινητά της τηλέφωνα και τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό μετά το «μπλόκο» των ΗΠΑ, ανέφεραν πηγές στην Nikkei.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός έχει μειώσει τις παραγγελίες ως και 30%.

Η TSM επιβεβαίωσε στη Nikkei ότι οι παραγγελίες από τη Huawei έχουν μειωθεί από τότε που ουσιαστικά απαγορεύτηκε στην κινεζική εταιρία να χρησιμοποιεί αμερικανική τεχνολογία.

Πηγή τόνισε στη Nikkei ότι η Huawei έχει μειώσει τις προβλέψεις της για τις συνολικές αποστολές έξυπνων κινητών το δεύτερο εξάμηνο του 2019 κατά «περίπου 20% με 30%» σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη, μετά τις κυρώσεις της κυβέρνησης Τραμπ.

«Οι προμηθευτές κυρίως από αγορές εκτός Κίνας έχουν επηρεαστεί περισσότερο, ενώ κάποιοι προμηθευτές οι οποίοι βοηθούν τη Huawei στην εγχώρια αγορά έχουν ουσιαστικά ωφεληθεί από την άνοδο της ζήτησης λόγω του πατριωτικού κλίματος» επισήμανε πηγή.

Σχετικά άρθρα