Μητρόπουλος: Να πούμε στον κόσμο ότι θα εφαρμόσουμε Μνημόνιο

Μητρόπουλος: Να πούμε στον κόσμο ότι θα εφαρμόσουμε Μνημόνιο

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει συμφωνία η οποία θα είναι επώδυνη».

«Πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη δημόσια εικόνα. Σε αυτήν τη φάση πρέπει με εντιμότητα να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος το πρωί της Τετάρτης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις σημείωσε: «στις 20 Φεβρουαρίου μάς δόθηκαν δύο επιλογές: «μνημόνιο ή ρήξη», όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα, μέτρα που δεν έχει εφαρμόσει ποτέ κυβέρνηση Αριστεράς. Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πει ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα».

Κάνοντας λόγο για το κατά πόσο εφόσον μία τέτοιου είδους συμφωνία φτάσει στη Βουλή, θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε τις αμφιβολίες του, ενώ επισήμανε ότι και ο ίδιος δεν σκοπεύει να ψηφίσει επώδυνα μέτρα. «Αυτό το οποίο συζητείται θα έχει πολύ μεγάλη δυσκολία να το δεχτεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα», σχολίασε ο κ. Μητρόπουλος και προσέθεσε:

«Εάν βουλευτές άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων δεν ψηφίσουν, το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο σύνθετο, γιατί το Κοινοβούλιο θα στείλει μήνυμα στο εξωτερικό».

Επανερχόμενος στο θέμα του περιεχομένου της συμφωνίας, ανέφερε πως «όποια συμφωνία επιτευχθεί, θα έχει όρο να εφαρμοστούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι που περιέχονται στο μνημόνιο. Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση ότι θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι νόμοι του μνημονίου. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει συμφωνία, η οποία θα είναι επώδυνη, άρα η κυβέρνηση θα εφαρμόσει επώδυνα μέτρα και οφείλει ο πρωθυπουργός να συζητήσει το τι και πώς θα το κάνει».