Μητσοτάκης: Δεν συμμετέχω σε συμβούλιο αρχηγών χωρίς ενιαία κυβερνητική θέση για την ΠΓΔΜ

Μητσοτάκης: Δεν συμμετέχω σε συμβούλιο αρχηγών χωρίς ενιαία κυβερνητική θέση για την ΠΓΔΜ
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει από το βήμα, στην ολομέλεια του κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση, στην ώρα του πρωθυπουργού, στη Βουλή, Αθήνα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε την κυβέρνηση σχετικά με τις επόμενες κινήσεις για την ονομασία των Σκοπίων.

Δεν θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Προέδρο της Δημοκρατίας, αν δεν υπάρξει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αυτό ξεκαθάρισε ο ίδιος στη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους.

Επίσης, ανέφερε ότι το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι η θέση της Ν.Δ. για το ονοματολογικό είναι καθαρή: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Σημείωσε, όμως, ότι το πακέτο της λύσης θα πρέπει να είναι συνολικό και ότι ισχύει η θέση της Ν.Δ. για αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία «για να μπούμε στη συζήτηση».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, υποστηρίζοντας πως δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης, επισημαίνοντας: «Διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί».

Ακόμη, υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο να κατηγορείται κάποιος ως χρυσαυγίτης επειδή διαθέτει εθνική ευαισθησία. «Καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι -όπως είχε πει και ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής- «εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δεν γίνεται».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ στους Financial Times, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε πως «ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε, δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση γιατί ο Τσίπρας είπε ναι σε όλα» για να προσθέσει ότι έτσι όλοι βολεύονται, ωστόσο το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες.

«Ο Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ