Μητσοτάκης για Μίκη Θεοδωράκη: «Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα»

Μητσοτάκης για Μίκη Θεοδωράκη: «Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έξοδό του από τη Μητρόπολη Αθηνών, μετά την τελετή αποχαιρετισμού, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021. Ολοκληρώθηκε σήμερα το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 15.00 ξεκίνησε η τελετή αποχαιρετισμού, όπου εκφωνήθηκαν επικήδειοι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Έζησε μια ζωή με πάθος και ένταση. Υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τις αξίες τις ελευθερίας και της δικαιοσύνης μα πάνω από όλα την ενότητα των Ελλήνων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα όπως του αξίζει δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη στον τόπο καταγωγής του, το Γαλατά Χανίων.

«Έζησε μια ζωή με πάθος και ένταση. Υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τις αξίες τις ελευθερίας και της δικαιοσύνης μα πάνω από όλα την ενότητα των Ελλήνων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι ο Μίκης Θεοδωράκης «μετέτρεψε τη μουσική από ατομική εμπειρία σε πρόταγμα για συλλογική δράση»

«Τον αποχαιρετούμε όπως τον αξίζει. Τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας ότι «τα τραγούδια του θα τα τραγουδάμε εμείς και τα παιδιά μας».