Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δεν είναι σύνθημα αλλά πράξεις

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δεν είναι σύνθημα αλλά πράξεις
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island - Progress Report, from vision to action», κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αστυπάλαια, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβησαν στην Αστυπάλαια για την εκκίνηση του προγράμματος “Astypalaia 4.0” μια μεγάλη πράσινη επένδυση που πραγματοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen (VW) , αναπτύσσοντας την ηλεκτροκίνηση στο νησί. Πρόκειται για την κατασκευή της υβριδικής μονάδας, που θα συνδυάζει σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ με μπαταρία αποθήκευσης, και το πρόγραμμα που θα επιδοτεί τα ηλεκτρικά ΙΧ, τα οποία θα τροφοδοτούνται από την «πράσινη» ενέργεια που θα παράγει το νησί. Στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 70% στο τέλος του έργου και στην περικοπή του ενεργειακού κόστους κατά 25%, αποσκοπεί το πρόγραμμα μετατροπής της Αστυπάλαιας σε πρότυπο ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα θα λειτουργήσει πιλοτικά για την αλλαγή του μοντέλου ηλεκτροπαραγωγής σε μικρά ή απομακρυσμένα νησιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι σύνθημα και λόγια. Αλλά σχέδιο και πράξεις» αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

«Έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον το οποίο δεν θα είναι χειρότερο από αυτό το οποίο παραλάβαμε εμείς από τους γονείς μας #WorldEnvironmentDay» προσθέτει.

Την ανάρτηση συνοδεύει βίντεο με τις πρωτοβουλίες και τις πολιτικές της κυβέρνησης στον τομέα του περιβάλλοντος.