Μητσοτάκης: Να δώσει εδώ και τώρα τέλος η Τουρκία στην κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών

Μητσοτάκης: Να δώσει εδώ και τώρα τέλος η Τουρκία στην κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη.

 

Στη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, αναφέρθηκε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ελευθερίων.

«Πέρασαν 98 χρόνια από τότε που ο άνεμος ελευθερίας φύσηξε στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Μια ελευθερία, δυστυχώς, την οποία δεν απολαμβάνουν εδώ και δυόμισι μήνες οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης» σημείωσε.

Δήλωσε πως ζήτησε «από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί σήμερα τους δύο αξιωματικούς και να τους παρέχει, όχι απλά την ηθική στήριξη, την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο, ότι οι δύο αξιωματικοί δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά, σύνορα».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την Τουρκία «εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών μας. Να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας. Να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα αλλά και συνολικά απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Μητσοτάκης, προσήλθε στην πρωινή δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Ηρώο για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων και ακολούθως στον χώρο διεξαγωγής της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης. Στην εξέδρα των επισήμων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου, Νατάσα Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος και Γιώργος Καϊσας, ο βουλευτής ΝΔ του Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς.