Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας- Δεν μπορεί να κυβερνήσει και πετάει λάσπη

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας- Δεν μπορεί να κυβερνήσει και πετάει λάσπη
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραθέτει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", Θεσσαλονίκη, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση γιατί την κάνει η πραγματικότητα στη χώρα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και κατηγόρησε πως επιδιώκει την πόλωση πετώντας λάσπη, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Μια μέρα μετά την πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ηγείται μιας ανίκανης παρέας, που εκείνος διάλεξε, και φτωχοποίησε την χώρα, προσθέτοντας πως άγεται και φέρεται από τις συνιστώσες του και πως όταν δεν μπορεί να κυβερνήσει, πολώνει και διχάζει και πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τον πρωθυπουργό σε αυτό τον δρόμο που έχει επιλέξει, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως διευκρίνισε, ότι δεν θα απαντά πολιτικά όπου και όποτε χρειάζεται.

Μάλιστα πρόσθεσε πως δεν χρειάζεται να κάνει κανείς σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση γιατί την κάνει η πραγματικότητα στη χώρα, αναφερόμενος στην υπερφορολόγηση και την ανομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε δικαιωμένος για το γεγονός ότι σχεδόν ένα χρόνο πριν, αποφάσισε να προχωρήσει στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, τονίζοντας πως ο απολογισμός είναι θετικός, καθώς η ΟΝΝΕΔ είναι μεταξύ άλλων στην πρώτη γραμμή για την υποστήριξη των αδυνάμων, ενώ πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν χαρίζει στην αριστερά την κοινωνική αλληλεγγύη.

Όπως είπε το θέμα δεν είναι μόνο η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές αλλά να εξηγήσει στην κοινωνία γιατί οι ιδέες της είναι κυρίαρχες, να δώσει λύση στα προβλήματα των νέων και να διεισδύσει περαιτέρω στη νεολαία.

«Εμείς μιλάμε για δουλειές, για ευκαιρίες για όλους, για πανεπιστήμια για αγορά εργασίας, για ατζέντα που έχει στραμμένη το βλέμμα της στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το να παίρνει κανείς αποστάσεις από την πολιτική σήμερα δεν είναι λύση.